≡ Menu

Софийска фирма за рециклиране на стари коли

В двора имате стара и непотребна кола събираща всякакви мръсотии и се чудите какво да правите с нея! Отговорът е един и е много прост – предайте я за скрап.

Понякога не е рентабилно да влагаме каквито и да е било средства в старите брички, за да ги върнем отново на пътя. Често пъти купуването на нова кола е много по-правилният и лесен вариант, но тук идва въпросът какво да правим със старата кола.

Необходимо е да предприемете само едно действие, да намерите коректен пункт за изкупуване на коли за скрап. Подчертаваме думата коректен, защото има много пунктове, но не всички ще ви предложат добра сделка, за Вас и не всички наистина рециклират колите, които купуват. Именно поради тази причина е важно да проучите пункта на който смятате да предадете старата си бръкма.

Може би повечето хора са на ясно с преимуществата при предаването за скрап, но въпреки това е важно да споменем основните от тях.

Когато предавате колата си на такава фирма, трябва да знаете, че така помагате за опазване на околната среда и намалявате необходимостта от извличане на ценни метали от земните ядра. На второ място си освобождавате пространство, което никога не е излишно за някой „зелен“ проект и по-чисто място. Тук не трябва да забравяме и фактът, че за това си действие ще получите една добра сума пари, които можете д вложите в някое добро начинание или дългоочаквана почивка.

Но, да се върнем на значението на фирмата, която освен всичко друго трябва да рециклира колата Ви по възможно най-безопасния начин за природата.

Критериите за избор на сигурна фирма за Вас и за околната среда са няколко. На първо място поставяме контактите с нея. Трябва да можете да се свържете бързо и лесно, а специалистите да Ви обяснят всичко до най-малката подробност. Не забравяйте, че именно Вие избирате кога да бъде извозена за скрап вашата кола, а това трябва да става безплатно. Фирмата трябва да Ви предложи добра сделка, която включва безплатно извозване, пълна информация, документи за отписване на колата и незабавно плащане. Ако едно от посочените условия не е покрито се замислете дали сте попаднали на коректна фирма и дали не е по-добре да се откажете навреме.

Тук не трябва да забравяме, че ако искате да припечелите повече пари от старото си возило, можете преди да го предадете на фирмата да махнете някои от частите, които са здрави и да ги продадете онлайн или на някоя автоморга. Една малка подробност – препоръчваме Ви да свалите акумулатора, да източите спирачната течност и маслото, защото понякога фирмите могат да Ви таксуват за тази дейност.

Ако не ви се занимава можете да не пипате нищо, а само да се обадите на фирмата и да се договорите за сделката, като не забравяйте паспорта на колата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!