≡ Menu

Спечелете пари от вече регистрирани домейн имена

Замисляли ли сте се как можете да правите пари от домейн имената, които сте регистрирали, но не използвате. Това е наистина малко странен начин за печалба, но той все пак работи. Ще се опитаме да ви запознаем с някои от възможностите, за да не търпите пропуснати ползи.

Вероятно си задавате въпросите: Защо някой би искал да купи изтекло домейн име? Какво означава терминът домейн „flipping”(б.а. думата се превежда от английски като „обръщане”)? Как можете да печелите средства от това? Може би ще разберете, че от домейн паркинг и flipping можете да изкарвате пари.

Изтекли домейн имена

Повечето хора, които се занимават със сайтове, в крайна сметка се оказват собственици на едно или повече домейн имена. За някои от тях регистрацията няма да бъде подменена. Често, когато хората си правят сайт, купуват няколко наименования. В последствие те няма да развиват страница на тези адреси и просто не плащат таксата им за регистрация отново и така ги оставят да изтекат.

Някои собственици на домейн имена притежават сайтове, които реализират добър трафик, но понякога решават да се реализират в друга ниша. Някои наименования, които имат голям потенциал често остават неизползвани и неразработени.

Сред изтеклите домейни можете да намерите такива с ключови думи, които са идеални за вашата бизнес сфера. В случай, че чакате някое конкретно име да изтече, вие можете да се регистрирате в различни сайтове, които ще ви дават подобна информация. Подобен сайт е например Domain Backorder. Когато регистрацията на някое домейн име изтече, това ще бъде отчетено в сайта. След това, когато вие го регистрирате успешно, ще трябва да им заплатите малка такса.

Домейн паркинг

Домейн паркингът ви позволява да притежавате името, без да разработвате сайт, който да бъде асоцииран с него. По време на паркирането на домейн името вие хоствате страницата си някъде. Можете да печелите, като позволите на някой да постави реклами на вашата страница. Това е малко рискован начин за правете на пари от гледна точка на потребителското поведение. Трябва да внимавате дали домейн името ви се свързва пряко с името на фирмата ви. Ако това е така, когато потребителите отворят тази страница, те ще очакват да намерят информация за фирмата ви, а не някаква реклама. Това може да ги откаже да продължат търсенето на вашата фирма и да отидат при конкуренцията ви. Препоръчително е, когато решите да използвате домейн паркинг, да използвате име, което няма да бъде свързано с услугите или продуктите на фирмата ви.

Паркингът на домейн име е идеалното решение в случай, че не сте решили как искате да развивате своя сайт. Винаги е много по-добра идея да купите и регистрирате домейн името или имената, които искате. Това е наистина много конкурентен пазар. Ако едно добро домейн име е свободно сега, след няколко минути то вече може да е закупено от някой, който няма намерение да го освободи в близко бъдеще. Не е добре да пропускате такива бизнес възможности.

Печеленето на пари от домейни не изисква от вас кой знае какви усилия. Вие ще трябва да купите и регистрирате името. След това можете да решите да разработвате сайт или пък да паркирате домейна. Всичко зависи от вас. При всяко положение обаче внимавайте за датите за подновяване на регистрацията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!