≡ Menu

Спирулина и бодибилнг

Ползи за бодибилдърите

Процесът на синтез на аминокиселини е сложен и зависи от наличието на други хранителни елементи. Съдържанието на 18 аминокиселини в спирулината с почти съвършено съотношение е от съществено значение за всеки културист.

Клетъчните стени на повечето зеленчуци са съставени от целулоза. Целулозата е не-смилаема за хората. Клетъчните стени при спирулината са съставени от мукополизахариди (сложни захари), които са лесно смилаеми и освобождават значително количество енергия. Проведените тестове за усвояемост на спирулината показали 83 – 95 % усвояемост. Поради високата усвояемост и баланс на аминокиселини, използваемия протеин в спирулината, е около 90%, което е най-високата стойност в сравнение с кой да е друг вид протеин, освен казеина. За сравнение, 250 грама телешки стейк съдържа около 22% протеин като само 15% от тях се усвояват от тялото. Така че един стейк от 250 грама съдържа около 56 грама протеин, като само 8 грама са използваеми. От друга страна както споменахме спирулината съдържа около 70% протеин и се усвоява на 90%, така всеки 250 грама от добавката ви дават 140 грама протеин, който реално се усвоява от тялото. Това е 18 пъти повече протеин, отколкото при стейка! Ние ви препоръчваме да обогатите диетата си със Spirulina на Trec Nutrition, съдържащ течен концентрат от водораслите в меки капсули, за светкавична усвояемост.

Друго основно предимство на спирулината е, че по-голямата част от белтъчините, които тя съдържа са в точната форма, която тялото само създава в черния дроб, така не се губи почти никаква енергия при храносмилането. Тези градивни елементи на тялото се наричат билипротеини, сприрулината е най-богатия източник на билипротеини известен към момента.

Ползи за бодибилдърите вегетарианци

За вегетарианците – соята под формата на тофу, соевото брашно и други са обявени за богати източници на протеин. Със съдържание на само 37% протеин от, който само 25% са усвоими, една порция от 250 грама соя, съдържа 21 грама протеин, който се усвоява. Това е три пъти повече от телешки стейк, но само 1/7 от съдържанието на спирулината. Това прави тази хранителна добавка от Trec Nutrition безценна.

Високо съдържание на витамини и минерали

Спирулината съдържа същото количество калций, както млякото, 15 пъти повече витамин А от морковите, три пъти повече желязо от пържола, 2.5 пъти повече витамин B12 от телешкия черен дроб, 3.7 пъти повече калий от ориза. Настръхнаха ли ви косите от тези факти? Набавете си Spirulina на Trec Nutrition днес и се възползвайте от всички тези положителни ефекти под формата на концентрирани, лесно усвоими капсули! Спирулината е богата и на антиоксиданти като витамин Е и феродоксин, което позволява да бъде съхранявана с години ако няма допир с въздух или вода. Spirulina на Trec Nutrition ще помогне за комплексното пречистване на вашето тяло и за поддържането на натурален баланс (хомеостаза).

Известно е, че готвенето унищожава много аминокиселини, витамини и повечето ензими. Предимството на спирулината е, че не се обработва топлинно, това е сурова храна, от която е отстранена водата. Spirulina на Trec Nutrition е напълно естествен комплексен продукт, разработен да допълни хранителния ви режим с основни макро и микронутриенти, особено през зимата и периодите на строги диети.

Ензими

Всяка храна е потенциално отровна докато не бъде превърната в прости структури от ензимите. Метаболизмът е ензимен процес от началото до края. Независимо от стойността, никое от важните хранителни вещества не може да се използва от тялото без ензими. Спирулината е с високо съдържание на ензими и е термофилна. Това означава, че тя може да устои на сравнително висока топлина, без да губи свойствата си. В действителност спирулината е толкова богата на ензими, че дори след като бъде изсушена, често започва да расте отново ако бъде поставена в правилната среда, температура и слънчева светлина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!