≡ Menu

Спортувайте, дори и само в домашни условия

Спортът е гарант за добро здраве и едва ли има човек, който би оспорил това твърдение. Без значение дали сте се отдали професионално на даден спорт или пък понякога посещавате финес залата, раздвижването оказва благотворно влияние върху вашия организъм.

Поради редица причини обаче доста от нас не практикуват никакъв спорт и дори и не се замислят за промяна на това статукво, което сами са си наложили. Най-честото оправдание е липсата на време. То обаче не звучи особено правдоподобно поради ред причини. Със сигурност служебните и домашни задължения отнемат изключително много от времето ни. В случаите, когато ни се освободят няколко часа ние предпочитаме да ги прекараме с близките си или пък просто да полежим на дивана, вместо да се потим във фитнес залата или на близкото футболно игрище. Оправданието звучи правдоподобно, но в никакъв случай не е на 100 процента вярно.

За да се отдадем поне за малко на полезното за нашето здраве спортуване, не е необходимо задължително да посещаваме фитнеса. Бихме могли да се раздвижим и у дома. Разбира се, това няма да спомогне за формирането на здрави бицепси и огромни прасци, но със сигурност ще ни тонизира и ободри. Сред най-простите и лесни за изпълнения неща в домашни условия са упражненията. По-възрастните помнят как преди началото на първия учебен час в двора на училището всички правеха упражнения. Мъжете, които са ходили в казарма пък знаят, че след ставане от сън следваше 30-минутна физзарядка. Това са само два от примерите, че правенето на упражнения не е просто някаква си измислица за отбиване на номера, а полезна практика, която се е доказала във времето.

Всеки от нас може да отдели, ако не половин час, то поне 5-10 минути за няколко упражнения сутрин, с които да раздвижи кръвта в тялото и да събуди мускулите си. Ако пък това стане ежедневна практика, то след няколко месеца, не само че ще почувствате ползотворното влияние върху организма си, но и ще видите ефект върху формите на тялото си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!