≡ Menu

Стандартен монтаж на климатици – основни моменти

Ако вече сте избрали своя нов климатик, то неизменно пред вас стои и въпросът за неговия монтаж. Качественият монтаж на климатици ни осигурява гаранции за отличното функциониране на системата, както и за нейния дълъг и ефективен експлоатационен живот.

По-долу ще се спрем на някои от най-важните моменти, които са част от този процес:

1. Първа стъпка при монтаж на климатици е да инсталираме на подходящо място вътрешното тяло на системата, за да сме сигурни, че то е разположено оптимално добре, за да функционира ефективно.

2. Следва подготовка за монтажа да външното тяло на климатика като за целта пробиваме нужните отвори в стената, за да поставим стойките, които ще го крепят в правилна позиция.

3. Монтаж на външното тяло на климатика – след като сме осигурили начин за закрепването му с дейностите от точка 2, то е време да инсталираме и самото външно тяло.

4. Подготовка на тръбен път – тази стъпка включва редица дейности, които имат за цел да създадат тръбен път между вътрешното и външното тяло на климатика и да осигурят неговото естетично разполагане в контекста на нашия дом, офис, вила или хотел. Към тази стъпка се включват измерванията, рязането и изолацията му, но не и неговия монтаж.

5. Свързване на електрическите компоненти посредством предназначените за целта кабели между вътрешното и външното тяло на нашите климатици.

6. Монтаж на тръбния път – именно тук вече фиксираме и инсталираме предварително подготвените компоненти на тръбния път.

7. Вакуумиране на цялата система с цел да се оптимизира нейната работа и да няма изтичане на хладилен агент, нещо, което би могло значително да понижи коефициента на полезно действие при неправилен монтаж на климатици.

Това са основните моменти при монтаж на климатици, които все пак могат да варират или да бъдат размествани в зависимост от конкретните потребителски нужди, за да осигурят крайно задоволство на потребителите от извършените монтажни дейности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!