≡ Menu

Стартиращите сайтове и необходимата SEO оптимизация

Стартиращите фирми и сайтове имат наистина много работа – разработване на стратегия, тестване, финансиране и това е само преди основната дейност. От друга страна трябва да помислят за съдържание и структура на сайта си.

Фокусирайте SEO оптимизацията върху печалбите

Предприемачите са експерти в своите бизнес области, те могат да знаят много за поставянето на един бизнес онлайн, но малко от тях са загрижени за SEO оптимизацията. Залагането на най-добрите практики за SEО оптимизация в основите на стартиращия сайт ще се отплати на по-късен етап. За нови уебсайтове (и фирми) правилната SEO оптимизация гарантира, че хора, които търсят името на вашия бизнес, са в състояние да намерят вашия сайт. Обикновено най-добрите резултати от SEO оптимизацията идват месеци по-късно – затова с нея трябва да се започне веднага или възможно най-скоро.

Генерални приготовления

  • Инсталирайте Google Analytics.
  • Задайте “Destination Goal” в Google Analytics. Това ще ви послужи да проследите всички благодарствени сайтове, който ще могат да използват потребители след покупки.
  • Създайте Google Инструменти за уеб администраторите.
  • Създайте robots.txt файл и го качете в главната директория на сайта с които работите.
  • Направете карта на сайта
  • Създайте списък с ключовите думи

Ключовите думи и SEO оптимизацията

Направете списък на всички продукти и услуги, които предлагате. Измислете възможно най-много предложения за фрази за вашата SEO оптимизация. След като приключите с тази фаза, се обърнете към Google Keyword Planner, за да видите и какви са пропуснатите възможности. Ограничете списъка си до не-голям брой ключови думи, които имат най-широк смислов обхват и най-ниска цена за PPC. Това са ключовите думи, които искате да използвате за SEO оптимизацията на сайта си.

Вътрешна SEO оптимизация

Напишете оригинално и уникално заглавие за всяка страница от сайта ви. В него трябва да се съдържат и някои от ключовите думи. Винаги включвайте името на фирмата си. Опитайте се да съберете заглавието в 60 символа.

Напищете уникално мета описание за всяка страница, като използвате поне една или повече ключови думи. Описанието трябва да е около 156 знака. Включете ключовите думи и в URL адреса на страниците. Трябва да сте сигурни, че всички страници на вашия сайт могат да бъдат достъпни за по-малко от три кликвания от началната страница. Ако имате страници (или цели секции), които са заровени дълбоко, помислете да ги свържете с вашата основна навигация или към съответната категория.

Съдържание

Уверете се, че всяка страница от вашия сайт има поне 300 думи които да са със 100% уникално и релативно съдържание – това са ключови елементи за SEO оптимизацията. Те трябва да се намират единствено на вашия сайт и на нито едно друго място в мрежата. Направете блог на домейна си и публикувайте нови неща всеки път, когато можете. Това ще се отрази невероятно положително на вашата SEO оптимизация. Не е нужно въобще да се ограничавате само с текст – можете да създавате видео съдържание, подкастове, инфографики, уебинари, илюстрации, PDF файлове за изтегляне и много други.

Изграждане на авторитетни връзки

Опитайте се да създадете квалитетни връзки, които отвеждат до вашия сайт. Помислете за изтъкнати блогъри във вашата сфера и ги помолете да създават съдържание за вашия сайт. Това ще помогне на вашата SEO оптимизация.

Добавете Google Authorship

Инсталирайте приставката CrazyEgg на началната си страница, както и на ключовите страници от сайта ви. След като съберете най-малко 1000 кликвания, преценете дали потребителите използват пълния капацитет на сайта. Вижте дали те не се разсейват от излишни функции на вашите страници.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!