≡ Menu

Суроватъчен протеин, гейнър за маса и протеинови матрици

Здравейте приятели на спорта и по специално фитнеса. В този материал искаме да поясним разликата в различните протеинови източници, подпомагащи изграждането на мускула и неговият енергиен баланс. Протеин на прах е може би най-използваната хранителна добавка от трениращите в България, но определено трябва да се прави разлика в неговата разновидност.

Суроватъчният протеин е с основен процент в продажбите на протеинова пудра в страната с около 40 %. Той извлича от млечна суроватка и има много добра биологична стойност около 70% усвояемост от организма. Той е доста изчистен от въглехидрати и мазнини, за това неговият прием се препоръчва, когато искате да изчистите своята физика или веднага след тренировка, за да насити бързо мускулите с необходимите аминокиселини за тяхното възстановяване и нарастване.

Гейнър или протеин за мускулна маса – Тази протеинова пудра е насочена към атлетите в пред състезателен период или тези искащи да покачат теглото си. Разликата при него е, че освен предимно суроватъчните протеини които съдържа, той е доста обогатен с въглехидрати. Сигурно всеки е чувал, че ако не ядеш калории не качваш, това е факт, и за това процента в него между въглхидрати спрямо белтъчини е 4, 3 към 1. Трябва да отбележим, че въглехидратите в него от захар са много малко, преобладават полезни въглехидрати, които да подават енергия на мускула по време на тежките тренировки, така Вашето тяло качва килограми.

Протеинови матрици – този тип протеин на прах, започва да заема все по-важна част в диетата на фитнес маниаците. Матрица е – защото протеиновото съдържание е многокомпонентно, тоест освен познатият ни вече суроватъчен протеин, съдържа яйчен протеин, телешки протеин, казеин и техните разновидности. За да не се чудите защо е тази комбинация, да разясним. Различните протеини имат и различно време за усвояемост от организма. Както вече споменахме суроватъчният се усвоява най-бързо, след това е яйчният, после телешки и най бавен е млечният казеин. Когато лягаме вечер около 8 часа мускулите на получават храна и като се събудим азотният баланс в мускулатурата е нулев. Протеиновите матрици позволяват насищане на организма около 4 часа постоянно с протеин. Ние препоръчваме преди лягане и след сън да вземете вашата протеинова матрица.

За да не пропуснем тези прекрасни протеини от световни производители можете да закупите от нашият онлайн магазин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!