≡ Menu

Създаване на здравословна работна среда във Варна

Доказано е, че основен фактор за продуктивност и удовлетворение в една компания не е само заплатата. За да бъдат служителите на една компания ангажирани и щастливи, организациите трябва да осигурят здравословната среда, независимо от финансовите затруднения. Така не само персоналът се запазва здрав, но и се подобрява производителността, моралът, както и се намаляват отсъствията. Тук са представени няколко изпитани метода за по-здравословна работна среда.

Здравословна работна среда

Здравословна работна среда

 

Насърчавайте служителите да се движат

Всички сме наясно с ползите от упражнения и физическа активност. Това може да засили вниманието, реакциите, както и да доведе до намаляване на стреса и тревожността. Организиране на физкултурни семинари, йога класове и насърчаване за ходене на разходки би дало на служителите възможност да подобрят физическата си форма. Предлагането на гъвкаво работно време от своя страна, би дало възможност за физическа активност преди или след работа, като от особена важност е ръководните фигури да дадат пример със себе си.

Подкрепете здравословното хранене

Добре балансираната диета ни помага да сме здрави и да се представяме по-добре на работа, като всички ние сме по-склонни да променим навиците си, ако сме наясно с ползите. Проведете анкета, разберете желанията на служителите си и изгответе план базиран на нея. Ако се предлага храна в офиса, било то под формата на стол или автомати за храна, осигурете винаги вода и плодове като здравословна алтернатива.

Грижете се за благосъстоянието

Служителите искат положителна работна среда, която насърчава тяхното добро състояние и намалява стреса. Това включва тяхната натовареност. Те трябва да са способни да разпределят правилно дневните си ангажименти, да са ясно са дефинирани техните задължения и отговорности, като са налице и добри взаимоотношения с мениджъри и високопоставени.

Естествената светлина, подходящите температури и осигуряване на лично пространство със сигурност би подобрило състоянието на служителите.

Осигурете чисто и спретнато работно място

Обикновено хората работят добре, когато не са претрупани, затова осигурете на служителите си работното място, от което се нуждаят. При целия хаос в градове като София и Варна, едно по-подредено работно място би дало възможност да се откъснем от външния свят. Подходяща техника, удобен стол и възможността за корекция (височина, яркост и т.н.) са от особена важност.

Здравословният начин на живот доказано подобрява физическото състояние и щастието на хората. Като HR специалисти, натрупали опит чрез работа във Варна, твърдим, че поддържането на здравословна работна среда би насърчило служителите да идват с усмивка и да бъдат по-продуктивни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!