≡ Menu

Съновник и сънища

Сънят за различни учени е силен провокатор – невролози, психоаналитици, други…, но едно е сигурно – той за всички нас е физиологическа необходимост. Опитите сънищата да се изтълкуват датират от векове, когато са запомняли някои хора сънищата си и са следели впоследствие случващото се, по този начин за да определят на съответните образи значението. Този съновник не съдържа вероятно всички възможни образи, но присъстват със сигурност тези, които с най-силна символика са и значение.

На всички ни е ясно, че не може науката много явления да обясни, в това число и значението на сънищата ни. Теориите са различни, но е сигурно едно – всеки сънува и със сигурност се е замислял какво ли даден сън означава и дали пряко отношение има с това, което го очаква. Някои по-добре помнят това, което през нощта насън са преживели. При тълкуването в съновник обикновено точния период не се споменава, в който съответните неща ще се случат, но по принцип най-близко бъдеще се има в предвид, понякога дори самия ден.

Хората се притесняват, когато сънища със сексуално съдържание имат. Всяко нещо може притеснително да е в сънищата, ако шокиращо изглежда в реалния живот. Хората поради интензивността на дейностите в подсъзнанието си сънуват и после в съновник търсят какво предвещават. Понеже е едно от най-силните преживявания сексът, не е никак изненадващо, че сексуално съдържание много хора имат в сънищата си. Ако човек силно желание има нещо да направи, то ще се прояви най-вероятно в сънищата, където да го предотврати съзнанието не може.

Съзнанието нещо като цензура на сънищата има, която да изчисти съдържанието им се стреми. Ако някой, който примерен и сдържан живот води, започне сън със сексуално съдържание да сънува, обикновено могат нещата със символи да бъдат заменени. Изследванията показват, че все по-рядко се среща този символичен начин на сънуване. Хората вече все по-малко задръжки имат, за разлика от преди няколко поколения, което да сънуват им позволява по-явни сексуални преживявания и съновник за тълкуванието им не е необходимо. Повечето са приятни сексуални сънища и просто трябва с наслада да се изживеят. Понякога неща включват, които никога не би направил човек в будния си живот, но това от голямо значение не е.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!