≡ Menu

Тежките ученически раници и решението на този проблем

Рано или късно всеки един родител се изправя пред този голям проблем- раницата на детето им става прекалено тежка от многото учебници и тетрадки в нея, в следствие на което се все повече ученици в долните класове имат някакъв вид гръбначно изкривяване.От леките деформации, при всеки един ученик, може да се стигне до тежки и сериозни заболявания, който да увредят здравето на детето за цял живот.

С порастването си децата спират да носят всички учебници, но в най-важни са първите години, когато чантите са пълни и учениците са длъжни да ги носят всеки ден. Някои родители избират да купят на децата си раници с колеца, които малчуганите да теглят, но това също води до сериозни изкривявания, защото повечето деца използват все една и съща ръка. Същия проблем имат и раниците с една презрамка, натоварвайки само едната половина на тялото, тези чанти развалят баланса на човешкото тяло.

Изключително важно е при растежа си децата да имат правилна стойка, но за съжаление много от тях се прегърбват докато пишат или изнемогват пред неправилно разпределената тежест от ученическата им раница. Това води до неправилна поза на спане, изкривявания, болки и доста често до много по-сериозни здравословни проблеми. Дори и след лечение, не всички деформации могат да се поправят и стотици деца годишно остават с тежки здравословни проблеми.

Много родители са открили най-подходящото решение за този проблем- това са ергономичните раници. С твърдия си и подсилен гръб те разпределят правилно голямата тежест върху детския гръб, това осигурява правилна стойка не само при вървене, но в седнало положение. Удебелените презрамки са удобни и не се впиват в рамената на децата, така за тях е по-лесно и удобно да издържат носенето на ученическите си раници за по-дълго време. Редовното носене на ергономични раници създава полезни навици у децата да стоят и вървят с изправен гръб, което от своя страна е важно за здравето, изглежда по-привлекателно и дава самочувствие.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!