≡ Menu

Тренировъчния цикъл за Рамо на Лий Хейни

Съветите на Лий Хейни относно периодичното променяне на вашите тренировки за рамо. Когато тренирате по един и същия начин – с помощта на едни и същи упражнение, серии и повторения – за по-продължителен период от време, тялото започва да се адаптира към стреса, който получава. Човешкото тяло е удивителна машина, която може да се адаптира към различни външни условия, както и тренировки. Без нова и различна стимулация на мускулите те няма да растат и няма да стават по-големи. Ето защо бодибилдърите трябва да осигуряват нова стимулация, чрез често обновяване на тренировките – нещо което ще изненада мускулите Ви. Идеята е да се даде тласък на мускулния растеж, като ги принуждавате постоянно да отговарят на новия стрес. За пример ще разгледаме тренировъчния цикъл на Лий Хейни за рамената.

През цялата година, Лий Хейни върти три отделни фази съставени от различни упражнения. Всеки етап е проектиран с определена цел.

Първата фаза е изграждаща маса за постигане на крайния размер и сила. Тя се състои от основни упражнения, изпълнявани с относително големи тежести и периодите на почивка с до една минута между сериите.

Втората фаза е проектирана за създаването на детайли в раменете. В нея са включени повече серии и по-кратки периоди за почивка (около 35 секунди), което означава използването на малко по-малко работни килограми. Лий Хейни е редувал двете фази редовно, тъй като давали отлични резултати. Той съветва: ако искате да качите още мускулна маса в раменете (което рядко е необходимо да се направи), щях да прекарам повече време на фаза 1. Ако искате да добавите повече релеф в раменете, бих се съсредоточи върху фаза 2. В противен случай, щях просто да ги редувам и двете.

Накрая фаза 3, която се изпълнява само по време на предсъстезателна подготовка от 8 до 10 седмици преди състезание. Тази фаза е просто убийствена, тя е твърде интензивна за да бъде използване през цялата година. Фаза 3 участва в свалянето на килограми и оформянето на детайлите в рамената, това става като се увеличат повторенията и намаляване на времето за почивка между сериите до толкова до колкото, да си поемете дъх.

Тренирайте редовно и редувайте фазите често, като променяте и програмата си. Това е важно защото колкото по-често изненадвате мускулите си, толкова повече те ще трябва да реагират с растеж! Също така е много важно възстановяването след тренировка и приемът на правилните хранителни добавки, които ще спомогнат за растежа на вашите мускули.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!