≡ Menu

Три лева на час за паркинга на летище София

Няма нищо по-неприятно от това да бързаш за летището, независимо дали посрещаш гости, изпращаш близки или пък самият ти заминаваш нанякъде, и да нямаш сигурно място, където бързо да паркираш колата си. Ето защо паркингът на “Летище София” е най-удобното място за подобни случаи. Като стана дума за бързане, добре е да знаете условията, цените и начина на плащане за ползването на паркинг “Летище София”. В противен случай, въпреки че има къде да паркирате колата си, можете доста да се забавите, докато се ориентирате в условията на ползване.

Нека започнем оттам, че в действителност паркинг “Летище София” не е един. Те са два. Единият паркинг е открит и се намира съвсем близо до Терминал 1 на “Летище София”. Той побира 400 коли. Вторият паркинг на летище София е покрит, многоетажен, събира 800 МПС-та и се намира до Терминал 2 на летище София. Той има топла връзка със залите на летището и това безспорно улеснява пътниците, особено през студените (а всъщност и през горещите) месеци на годината.

В двата паркинга на летище София цените са уеднаквени и горе-долу поносими. До 20 минути престой ще ви струва 2 лева, което е по-малко от литър бензин. Ако трябва да бъдем честни обаче, почти няма случай, в който да можете да си свършите толкова бързо работата на летището. Нито като посрещате, нито като изпращате. Евентуално, ако сте куриер, в рамките на тия 20 минути може да си хвърлите пратката и да се върнете на бегом до колата.

В повечето случаи хората предпочитат да тръгнат по-рано, за да избегнат възможните изненади. При това положение престоят на паркинг летище София е по три лева на час, което е малко повече, отколкото обикновените столични паркинги, където ви таксуват по 2 лева на час. Но все пак горе-долу се търпи.

Цените на паркинг “Летище София” стават по-човешки, ако останете по-дълго. За 4 часа ще платите не 12, а 10 лева. Съответно за 5 часа престой на паркинга на летище София ще трябва да се бръкнете не за 15, а само за 11 лева. Тук пак трябва да отбележим, че чак толкова дълго висене на летището рядко се налага на когото и да било, така че в масовия случай едни 6 лева ще ви свършат работа.

На Терминал 1 на летище София заплащането става на изхода от паркинга. На Терминал 2 на летището има автомат до асансьорите за долните нива на паркинг „Летище София”. Ако не желаете да го ползвате, можете да платите на гишето до него. Разбира се, накрая сме длъжни да признаем, че изобщо не е нужно да идвате с автомобил. Ако възможностите ви го позволяват, винаги може да отидете и с такси. Рейс 84 също върши работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!