≡ Menu

Тюркоазени обеци

Тюркоазът е синьо-зелен непрозрачен минерал, състоящ се от фосфат, мед и алуминий. Истинският тюркоаз е изключително рядък, но не е класифициран като скъпоценен камък. Индустрията може да произвежда много вариации и синтетични заместители, които изглеждат като истински тюркоаз и така цените на истинския тюркоаз паднаха. Но това обаче не означава, че хората ги обичат по-малко.Самата дума тюркоаз се използва за първи път през век и идва от старата френска дума за “турско”.

Тюркоазените бижута могат да бъдат намерени в няколко нюанса. Въпреки, че най-често тюркоазът се среща в синьо-зелен цвят, но не може винаги да е така.

Може да го намерите в нюанси на жълтеникаво-зелено, небесно синьо, или прахообразни сини нюанси. Поради широкия диапазон на нюансите бижута от тюркоаз може да се персонилизират към почти всеки цвят кожа.

Тюркоазените бижута поразяват със страхотни монохромени комбинации. Обеци от тюркоаз са изключително популярни сред по-възрастните, но модата им се “връща”.

Вие можете да изберете тюркоазени обеци от истински тюркоаз, които са доста скъпи или някаква имитация на тюркоаз. Ако решите да вземете имитация, който обикновено са изработени от метал, изглеждат страхотно и разликата от истинския тюркоаз е незабележима.

Тюркоазените обеци, са годни за жени с всякакви типове кожа. При блондинки със светла кожа те ще подчертават нежността, докато брюнетки с тъмна коса, особено тези с по-светли очи, ще направят прекрасен контраст.

Тюркоазените обеци могат да се носят както на официални церемонии, те също са много подходящи за ежедневно носене на работното място.

Пролетта е на хоризонта и тя е една отлична възможност да покажете гордо своите тюркоазени обеци.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!