≡ Menu

Уеб дизайн за начинаещи – съвети от специалист

След като „дот ком“ вълната заля света в края на деветдесетте години, не само броят на уеб сайтовете се увеличи многократно, но също така и нуждата от специалисти за създаването им. Уеб сайт проектирането дава възможност за реализиране на много добра кариера, но какво всъщност представлява тази дейност? Нека се опитаме да разберем това, с помощта на специалистите по уеб дизайн от нас:

Уеб страница

Всеки текстов файл с разширение „.html“ се обозначава като уеб сайт. Той може да съдържа информация под формата на текст и/или графики. Също така, интернет страниците могат да съдържат и хипервръзки, а когато потребителите влязат, в който и да е сайт, те биват насочвани към неговата начална страница. Кликвайки върху връзките в нея, потребителя е отвеждан към останалите старици на сайта. Хипервръзките могат да бъдат под формата на текст или графика.

Основни стъпки

Първата стъпка в създаването на един добът уеб дизайн е да се научат основите на HTML. Това не е много сложен програмен език, и след като свикнете да форматирате в HTML, създаването на уеб сайт ще се превърне в детска игра за вас. След като приключите с проектирането, вие ще можете да виждате творението си с помощта на софтуер, който всички познаваме с наименованието „Уеб браузър“. Заедно HTML се използват и нови инструменти като CSS, с които се добавя стойност към съдържанието и се подобрява цялостният вид на уеб сайта. Създаването на фокусни точки в страниците е добър начин за привличане на вниманието на потребителите към важната информация. Тези точки често са под формата на графики.

Регистрация на домейн

Домейнът дава идентичността на сайта. Това е уникалното име, с което всеки уеб сайт е познат в интернет обществото.

Хостинг на интернет страницата

След създаването на уеб дизайн с помощта на HTML, страницата трябва да се качи в световното уеб пространство (WWW). Уеб хостинг услугите са именно предоставеното място на сайтовете, в което те съществуват. Някой хостинг услуги се предоставят срещу годишна такса, но понякога може да се намерят и безплатни, но тяхното качество не е на толкова високо ниво. Преди изборът на хостинг услуги, трябва да се имат в предвид няколко точки – съветват от уеб дизайн студиото ни:

  • Трябва да се внимава за колко време сървърите на уеб хостинга успяват да качат уеб сайтовете.

  • Уверете се, че хостингът има бекъп сървъри.

  • Предоставянето на услугата е свързана с определен срок. Проучете сроковете на договорите и изберете най-подходящият за вас. Най-изгодният вариант при създаване на уеб сайт е дългосрочният договор, тъй като така могат да се направят и евентуални отстъпки от цената.

Заключителни съвети при създаването на уеб дизайн за сайт

Това са важните препоръки, които задължително трябва да запомните, ако решите да проектирате уеб страница:

  • Работата със сайта трябва да бъде лесна за потребителите. Всички връзки трябва да насочват към правилната вътрешна страница. Ако процесът на навигация е труден или тромав, това ще доведе до загуба на интерес от страна на посетителите на сайта и те повече няма да го посетят.

  • Сайтът трябва да съдържа чист интерфейс за потребителите. Прекаленото претрупване с клипове или графики ще направи самият уеб сайт бавен, тъй като такъв тип приложения изискват повече време за зареждане.

  • Постоянното обучение е важен аспект в създаването на функционален и красив уеб дизайн за сайт. Самоусъвършенстването е единственият начин за постигане на добри резултати, тъй като интернет пространството се развива не с години, а със секунди и всяко забавяне и непознаване на тенденциите се оказва пагубно за всеки създател на уеб сайтове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!