≡ Menu

Устната и зъбна хигиена – необходимо ежедневие

Комбинирайки познатите ни вече начини за домашно почистване на зъбите и методите на народната медицина със свръхмодерните технологии в областта на денталната хигиена, съвременните средства за поддържане на чистота в устната кухина постигат впечатляващи резултати в цялостното подобряване на нейното здравословно състояние.

Емайлът се изчиства бързо, възстановява своя естествен цвят и здравословен блясък.

След почистването на зъбите в стоматологичен кабинет до следващата такава процедура се препоръчва използването на флуориращи и минерализиращи пасти – класически кремообразни и новите течни, както и редовна употреба на вода за уста, с цел поддържане на устната хигиена на необходимото ниво.

Твърде често се смята, че хигиената на устната кухина означава просто да се измият зъбите сутрин и вечер – и с това грижите по поддържането на здравословното състояние на този важен орган в човешкото тяло приключват. Както можем да се досетим, ако се вгледаме по-внимателно в собственото си ежедневие, това схващане е доста далеч от истината. И без да имаме специални познания по дентална хигиена, житейската практика ни убеждава (при това, за съжаление, понякога доста болезнено!), че просто да си “мием зъбите” далеч не е достатъчно, ако искаме да имаме добра устна орална) и зъбна (дентална) хигиена.

Текущото почистване на устната кухина и поддържането на нейната хигиена трябва да се извършва редовно през деня, включително и на работното ни място. Не бива да забравяме, че през целия ден натоварваме зъбите и устата с доста дейности, които неизбежно и по принцип, поради самото си естество, оказват замърсяващо въздействие – хранене (при това – неколкократно!), пиене на различни напитки – кафе, чай, тонизиращи и ободряващи; да не говорим за пушачите, които чрез практикуване на своя вреден навик са направо безмилостни както към зъбите, така и въобще към устата и цялостното си здраве…

Ежедневното текущо поддържане на високо ниво на устната хигиена е твърде важно и необходимо също и след проведени процедури по избелване на зъбите. И най-висококачественото и скъпо заплатено професионално избелване не може да реализира пълния си лечебен и козметологичен капацитет, ако след провеждането му само натоварваме зъбите с обичайната им (а при вредни навици – и с допълнителна!) дейност , без да извършваме редовното им правилно почистване и поддържане на цялостна устна хигиена.

Ето защо, ако искаме да имаме приятно излъчване, както и да сме сигурни в доброто си дентално здраве, трябва да обръщаме внимание на новостите в оралната хигиена, които само ни улесняват в нейното поддържане – пасти с Микро гранули за домашно избелване на зъби, течни пасти, вода за уста и др. По този начин ще сме сигурни, че сме направили всичко възможно, за да осигурим собственото си здраве против проникване на заболявания през устната кухина.

Красивата и здрава усмивка, зависи от начина, по който ние се грижим за зъбите си. Почистването и избелването могат да бъдат комбинирани с избелващи ленти, системи за избелване и избелващи пасти за зъби. Не оставяйте вашето здраве и усмивка на случайността!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!