≡ Menu

Функционалност и ползи от модерните технологии

Пазарът от технологии налага все по-високи стандарти за съвременните техники на комуникация.

Смартфоните са новата порода мобилни телефони, които имат множество функции, подобни на тези, които се очакват от един обикновен компютър. IPhone на Apple е най-популярният пример, с над 100 милиона мобилни телефони, продадени от 2011 г., но конкуренти като BlackBerry наваксват бързо. Почти всеки един мобилен телефон можете да си купите сега с осигурен сервиз, а всеки от тях предлага множество способности.

Предвид най-купуваните технологии – таблети, лаптопи и смартфони и вниманието се изостря щом стане въпрос за техните специфики:

Ключови ползи и функции смартфони:

Смартфоните са приблизително със същия размер, форма и тегло като нормален мобилен телефон.

Те обикновено имам голямо количество памет, така че могат да съхраняват и пренасят музика, снимки, видео и информация.

Смартфоните дават възможност да получите достъп до електронна поща и интернет, където и да сте или чрез преносим 3G връзка или чрез връзка WiFi, в случай, че е на разположение.

Смартфоните имат способността да стартирате приложения, известни като “приложения” – компютърни програми, които работят на конкретния телефон. Някои от продуктите предоставят широка гама от функции, от текстообработващи програми, игри и чуждоезикови преводачи. Това е почти като напълно функционален компютър, който всеки може да носи в джоба си.

Разбира се, смартфони също могат да правят и получават телефонни обаждания и текстови съобщения, а това е и разликата им с останалите видове компютърни технологии – таблети, лаптопи, настолен компютър.

Разходите около покупката на един смартфон варират много, в зависимост от модела и доставчика на мрежата. Можете да очаквате да платите различна цена за годишен договор или покупка на джаджа с плащане в брой.

По сходен начин варират нещата и при покупка на лаптоп. Ето и няколко стъпки, за които специалистите по техника съветват да се придържаме:

Стъпка 1: Изберете дали искате PC или Mac лаптоп. Компютри обикновено са по-евтини, но трудни за използване и обратното. Най-вероятно ще искате да се придържате към това, което вече използвате и с което сте свикнали да разполагате.

Стъпка 2: Разберете, от какво има нужда вашия лаптоп. Решете дали искате да имате един към основен компютър, който е в основата на по-преносим настолен модел или желаете да си купите лаптоп, заради преносимостта и компактността му. Предимствата на мощност и голям екран са в настолния компютър, но до голяма степен и най-нови лаптопи заместват тази тяхна привилегия.

Стъпка 3: Решете дали търсите способна машина, която можете да носите със себе си докато пътувате. Вероятно ще искате един от лаптопите среден клас, които обикновено имат екрани, които са около 13 до 15 инча. Тези лаптопи могат да извършват всички основни задачи, както и да ви позволяват да гледате видеоклипове и дори да играете игри, въпреки, че не всички настройки са включени.

Стъпка 4: Определете дали се интересувате само от основното уеб сърфиране и проверяване на електронната поща, докато сте в движение или такъв ще ви е необходим за работа.

Добре е да предвидите и факта, че нетбуците са с ниско потребление на енергия, не използват стандартната операционна система Windows, но специална версия на “отворен код” Линукс един. Те са лесни за употреба, обаче и трябва да направите всичко, което за тях ще е добре.

Стъпка 5: Най-накрая решете сами дали искате да отидете към таблет компютър като IPAD. Ако не възнамерявате да наблягате много на машинопис, това би могло да бъде по-добър залог от нетбук, особено ако искате да гледате видео и да играете игри. Важният и решаващ избор, за който сте мечтали, зависи единствено от вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!