≡ Menu

Футболни прогнози за полуфиналите от Евро 2012

Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна вече е към своя край, като станаха ясни и кои четири отбора ще спорят за разпределението на медалите от надпреварата. Дотук в шампионата на Стария континент не липсваха и изненади, най-вече свързани с отпадането на някои от сочените за фаворити отбори. Такъв е случая и с националния тим на Холандия, който претърпя пълен крах на тазгодишния еврошампионат, отпадайки още в груповата фаза на турнира и то без да спечели нито една точка. “Лалетата” дори бяха поставени от повечето футболни специалисти и коментатори сред основните фаворити за титлата, но след пораженията от Германия, Дания и Португалия, момчетата на Бен Марвайк бяха принудени да си стегнат багажа за вкъщи.

Тяхната съдба сполетя и друг от сочените за фаворити отбори, този на Русия. “Дружина сборная” бе във възможно най-леката група, заедно с тимовете на домакина Полша и отборите на Чехия и Гърция. Възпитаниците на Дик Адвоката стартираха с разгрома победа над чехите и всички руски фенове, вече виждаха своите любимци на четвъртфинал. Последва обаче равенство срещу домакина Гърция, за да дойде и кошмарната загуба в последния мач от скромния тим на Гърция, които продължиха напред за сметка на Русия. Така повечето предварителни футболни прогнози от преди началото на шампионата, които смятаха, че Холандия и Русия имат силите да спорят за трофея, се оказаха грешни.

Така останалите четири тима, които ще спорят за трофея от тазгодишното издание на шампионата на Стария континент са обичайните заподозрени Италия, Испания, Германия и малко изненадващо Португалия. Повечето актуални футболни прогнози сочат за основен фаворит тима на Испания но дали това е така? За испанците евентуално класиране на финал ще бъде третото им подобно постижение в последните три големи футболни форуми, което ще ги вкара в световната история. За да се случи това, обаче трябва първо да преминат на полуфинала през амбициозния тим на Португалия, водени от вездесъщия Кристияно Роналдо. Роналдо започна изключително колебливо настоящия шампионат, правейки редици пропуски в първите две срещи на своя тим, но след това напипа верния ритъм на игра и с головете буквално сам класира “мореплаватели” напред в турнира. “Ла фурия” обаче, също има какво да противопостави на своя съперник, разполагайки с невероятни футболисти, като Шави и Иниеста. Нека разгледаме и другата полуфинална двойка, която изправя един срещу друг тимовете на Италия и Германия.

Преди началото на първенството никой не слагаше в своите прогнози тима на Италия, поради доста обновения им състав и непрекъснатите скандали свързани с черното тото. Въпреки това “скуадрата” се представят повече от отлични, водени от въздесъщия Андреа Пирло. Именно той е движещата сила в италианския тим и ако германците успеят да го обезвредят, до голяма степен ще повишат чувствително шансовете си за успех. От своя страна Бундестима пък е единствения отбор, който няма загубена точка на тези финали, побеждавайки всички по пътя си към полуфиналите. Любопитното е обаче, че немците нямат победа над своя опонент на световно или европейско футболно първенство и сега тук на шампионата в Полша и Украйна ще гонят исторически първи успех над един от най-неприятните си съперници. Дали обаче ще успеят, ни предстои да видим в следващите няколко дни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!