≡ Menu

Хитрини за намиране на точния парфюм за Вас

Има ли човек, който можете да разпознаете само по парфюма? Майка ми е първият човек, чиито парфюм е като неин подпис. Вечер мога да я разпозная измежду поне 20 жени само по аромата. Любимият си парфюм майка ми слага само по специални поводи – вечеря в петък вечер или излизане с приятели. Взима стъкления флакон и пръска само 2 пъти в зоната между шията и ушите. В целия дом остава сладкия плодов аромат, съчетан с мускус и кехлибар. Повярвайте ми няма как да бъде сбъркан. Особено когато става дума за по-специфичен като нейния аромат.

Тъй като майка ми слага парфюмът винаги когато е вече напълно готова – с грим, подходящо облекло и аксесоари винаги съм свързвала самото ухание с блясък, стил и изтънченост. В момента е необходимо само леко да усетя ароматът, за да знам че ухае на нея. Всичко това е така, защото обонянието на човека е система в мозъка, която е тясно свързана с паметта.

В момента в глава ми трайно се е настанила мисълта за парфюм, който да стане мой подпис. Започнах да тествам аромати само и само да намеря единствения, най-подходящия за мен парфюм. В момента имам надежди, че Black Orhid на Tom Ford ще се превърне в „моят“ аромат, но смятам да продължа с тестовете, за да съм сигурна.

Нека Ви споделя част от съветите, които получих от експерт парфюмерист, относно това как да открием наш специален аромат.

  • Разберете какво Ви харесва

Много мъдро и вярно послание е че, ако се питате твърде дълго дали дадено нещо Ви харесва или не, значи със сигурност отговорът не е положителен. Когато наистина харесваш аромата или вкуса на нещо със сигурност ще разбереш веднага. Въпреки това е възможно с времето вкусът да се промени, така че не заклеймявайте съвсем някои аромати.

  • Бъдете информирани

Запознайте се с различните съставки на парфюмите и се докоснете до онези от тях, които до момента не познавате. В Европа има парфюмни магазини, в които се предлагат ароматни съставки и клиентите имат възможност да комбинират различни от тях по свой вкус, а експерти-консултанти ги съветват кои биха си паснали добре.

  • Пазарувайте внимателно

Насочете се към голям и специализиран магазин за парфюми, където можете да намерите богат избор на по-нестандартни ухания. Добре е, за да създадете свой ароматен подпис да избягвате масовите парфюми, които са широко достъпни и познати.

  • Търсете аромат, който да бъде в хармония с останалата Ви козметика

Със сигурност използвате ароматизирани душ гелове и дезодоранти, но обикновено те са с доста натрапчив аромат. Ако не искате те да бъдат в противовес на парфюма, който използвате, подбирайте продукти с естествени миризми – лавандула или цитруси.

  • Повдигнете настроението си

Парфюмите са като модните тенденции. Може да харесвате тези, които никой друг не харесва, но на Вас носят радост, добро настроение и позитивизъм. Така че – чувствайте се свободни да избирате това, което Ви носи удовлетворение и Ви кара да се усмихвате по-често, без значение от чуждото мнение.

  • Бъдете внимателни с нанасянето.

Ако искате добре да усетите даден аромат нанесете много малко количество. Единствено когато става дума за по-водни и цветни ухания, може да си позволите по-голямо количество, тъй като те не са толкова натрапчиви.

  • Не се „уморявайте“ от даден аромат

Ако наистина искате дадем парфюм да се превърне във Ваш подпис, не се „уморявайте“ от него. Давайте почивка на обонянието си като в ежедневието използвате друг аромат, а „подписът“ само един или два пъти седмично. Така ароматът никога няма да Ви омръзне.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!