≡ Menu

Хостинг компанията OnApp получава $20 млн

Хостинг компанията, която се съсредоточава в предоставянето на cloud услуги, съобщи, че е приключила своята серия от финансиране. Представителите на компанията, явно са се справили доста добре, защото са отчели повече от 20 млн. долара, които ще отидат директно в бизнеса им.

Най-голяма част от парите идват от частната инвестиционна компания LDC, която е базирана във Великобритания. Хостинг доставчикът OnApp заяви, че ще използва средствата, за да пусне нова линия от продукти и услуги през тази година. Освен това те планират да разширят дейността си на световните пазари.

Добри години

2012 се оказа наистина много добра година за този доставчик. За дванадесетте месеца на 2012 те успяха да отворят нов офис в щата Юта, както и да удвоят броя на своя персонал в САЩ.

Компанията се занимава и с управление на cloud ресурси. Те предоставят услуги на повече от 500 доставчика, които се намират на територията на 39 страни. Сред техните клиенти са хостинг компании като PEER1, GMO и UK2. Това обаче не е достатъчно, защото парите, които са събрани като инвестиции, ще бъдат вложени именно в по-нататъшна експанзия на световните пазари.

„През 2010 г. ние си поставихме за цел да създадем платформа, която ще позволи на доставчиците да предоставят на клиентите си добра cloud услуга”, казва главният изпълнителен директор на OnApp, Ditlev Bredahl. „Нашите клиенти вече работят с най-добрите cloud услуги, които отбелязват среден ръст от 80% само за една година. Освен това станахме свидетели на чисто нов вид доставчици. Те създават широка гама от cloud услуги, които могат да се намерят и на OnApp Marketplace”, казва още той.

Развитието на компанията в продукти

Тази фирма, която предоставя хостинг решения от най-нов тип, е стартирала с продукта OnApp Cloud. В следващите години те са продължили да развиват гамата от услуги, които могат да предоставят. Така на пазара са се появили и OnApp CDN, OnApp Marketplace и OnApp Storage. По време на престижната за тази индустрия конференция HostingCon, през юли 2012, компанията представи най-новата 3.0 версия на OnApp Cloud.

В началото на 2012 г. фирмата стартира и своята услуга за доставка на съдържание OnApp CDN. Оттогава продуктът се радва на небивал успех и покачване от 139 точки, както и разпространение в 39 страни. По този начин компанията се явява обединител на резервния капацитет на cloud услугите на съществуващите клиенти на OnApp. Така те стават третия по големина CDN в световен мащаб.

Тази фирма има още едно сериозно предимство пред своите конкуренти в индустрията. Те предлагат на своите потребители да осребрят свободната си хостинг инфраструктура през OnApp Marketplace. Вероятно това е една от основите причини компанията да бъде толкова предпочитана измежду доставчиците по целия свят.

География на успеха

OnApp е базирана в Лондон. Въпреки това те са надскочили националните граници на Великобритания. Доказателство за това са данните за техните приходи. Те генерират 40 процента от продажбите си на пазара в САЩ. Освен това през настоящата година, а и със свежите финансови средства, за които говорим, те планират по-сериозно навлизане на пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион, както и в Латинска Америка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!