≡ Menu

Цената на качествения уеб дизайн

Каква е цената на качествения Уеб Дизайн? За да отговорим на този въпрос, трябва да се запитаме какви са целите на уеб сайта, който се разработва. Съществуват различни причини за направата на уеб сайт. Може той да е на фирма, която цели повече продажби или благотворителна организация, чиято цел не е комерсиална. Така или иначе, добре е да се изяснят целите още в самото начало, тъй като от това ще зависи и успеха на уеб дизайна.

След като е ясно какво трябва да се постигне, добре е да се поставят срокове на изпълнение и след това да се определи структурата на сайта, списък със страниците заедно със служител на фирмата за уеб дизайн, която сте избрали. Не трябва да се забравя, че неща като навигация и добре поднесено съдържание могат да вземат превес над самия дизайн, тъй като чрез тях потребителя комуникира със вас. Разбира се, дизайна е също много важен и той трябва да отговаря на вашата корпоративна визия.

Добре е да се доверите за тези неща на специалисти в уеб технологиите, отколкото да взимате сами решения, ако не сте подготвени за това. Повярвайте ми, това ще ви излезе скъпо за в бъдеще. Има набор от най-добри практики, които се използват и не случайно уеб специалистите се информират за тях постоянно. Това е много важно да се спазва при комерсиално насочени сайтове като например електронни магазини. При такъв сайт, всяка грешка ще излиза скъпо.

Не залагайте на много екстравагантен дизайн като цяло в най-общия случай. Причината за това е, че процента на хората, които ще го харесат е вероятно да е по-малък от тези които няма да го харесат. Накратко, дизайна трябва да е съобразен с аудиторията ви. Ако това са тинейджъри, би могло да се използва нещо по цветно и иновативно, например графити. В случай, че посетителите ви са хора над средна възраст, то по сдържан дизайн би бил подходящ. Ограничете флаш-а, защото той създава трудности при индексиране от търсачките и трябва допълнителна обработка, а и не се чете от повечето МАС устройства. Ако не знаете каква е аудиторията ви спрете се на по-балансиран вариант.

За да бъде добре разчитан вашия сайт от търсачките и по-конкретно Гугъл, трябва да се обърне внимание на структурата на сайта още в началото. Използвайте подредба подобна на директориите в компютъра ви и се опитайте всичко да изглежда логично. Така увеличавате шанса вашия сайт да попадне по-бързо в индекса на търсачката. Ако се нуждаете от бързо популяризиране по-добре заложете на малко реклама, отколкото на обещания от типа „ще ви дигна сайта на 1во място за 500лв”. Такива обикновенно свършват зле – наказване на сайта ви с изтриване от Гугъл.

И като извод ето и няколко съвета с помощта на които можете да намалите цената на уеб дизайна, като същевременно извлечете максимална полза от него:

  • Определете внимателно целите си – поставете си реалистични и точно определени цели. „Искам да продавам повече” не е цел. Цел е „Искам да продавам поне по 14 артикула за срок от 3 месеца на клиенти от София”.
  • Споделете тези цели със специалист от уеб студиото и попитайте как би могъл сайта ви да ги постигне. Задайте този въпрос на няколко уеб студиа и изберете този, който най-много ви харесва
  • Не се опитвайте да си представяте как работят нещата. Ако не сте специалист, по-добре се доверете на такива. Те изкарват хляба си с това.
  • Поддържайте връзка със вашето уеб студио и се уверете, че се работи за постигане на целта. Питайте за всичко.

Тези 4 съвета ще ви спестят може би 70-80% от цената изразена във време и пари, която бихте дали до достигане на вашите цели. А ако нямате цели, то целия ваш труд ще отиде на вятъра.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!