≡ Menu

Щори Варна – слънцезащитни решения

В нашето съвремие отношението към интериора на дома заема основно място в грижата за домашния уют и комфорт. Като завършек на домашното обзавеждане са и щорите, които ние внимателно подбираме както като цветове, така и дизайн. На българския пазар навлязоха изключително много практични решения за щори, във Варна можете да откриете множество фирми предлагащи великолепни щори. Независимо дали предпочитате:

  1. хоризонтални щори
  2. вертикални щори
  3. бамбукови щори
  4. римски щори
  5. венециански щори

безспорно основно им предимство е високото качество на достъпни цени. В предвид нещадящите лъчи от слънцето, на които ще бъдат подложени щорите в дома ви те трябва да бъдат изготвени от висококачествени и устойчиви материали. Щори Варна област са подложени на агресивното влияние на морския климат, високата влажност и силното слънце, които са неблагоприятни фактори и влошават качеството на материалите вложени в изработката им във времето. Най-евтини са безспорно хоризонталните щори, които са изработени от синтетични материали, техен основен недостатък е, че са събират бързо прах и е необходимо по-често почистване. Вертикалните щори имат безспорно предимство във това, защото имат по –малко прахови налагания и са предпочитани решения за употреба във офиси и заведения. Щори във Варна можете да намерите и по-скъпи и луксозни решения като Венециански и Римски щори, този тип са прекрасен завършек на домашния интериор.

Във Варна има множество фирми предлагащи богато разнообразие от цветове и модели за всеки вкус, почти във всеки магазин ще бъдете посрещнати от консултанти, които ще ви помогнат да откриете тези модели и цветове, които да подходящи за вашият уютен дом. Материалите от които са изработени щорите и техните управляващи механизми гарантират дълъг живот на употреба, водещите механизми, планки и релси са изработени предимно от слънцеустойчиви пластмаси и метали. Ламелите на щорите могат да бъдат изработени както от алуминий, така и от плат и дървени материали, а изборът е на някой от тях е във ваши ръце.

Някои алуминиеви ламели имат имитиращо покритие на дърво, плат или други дървесни декори в различни цветови гами, което ги прави подходящи за влагане във всеки дом. В последните години на пазара се появиха и модели с автоматизация управлявани ръчно или дистанционно. В зависимост от това в каква степен желаете да спирате слънцепотока има различни модели предлагащи широки степени на прозрачност. Съществуват и модели щори Варна за външно поставяне, обикновено те биват ролетни щори изработени от дърво и алуминий, освен естетична стойност те могат да намалят разходите ви за отопление и защитят от крадци, а също така да намалят драстично нивата на външният шум.

Външните щори намаляват и нивото на проникване на финни прахови частици, с което вашето семейство ще бъде по-защитено от различни алергии.
Много от моделите могат да се комбинират с датчици за слънце и вятър, което дава възможност за пълно автоматизиране. Има многообразие от възможности за монтаж и задвижване и модели изпълнени от естествени материали. Цените на щори варна са в различени диапазон, като обикновено те зависят от качеството и типа на използваните материали. Щори Варна със своите решения прекрасно заменя употребата на завеси, енергийната ефективност и защита от околната среда им дава безспорно предимство, като най-предпочитан продукт в дома и офиса.

Независимо дали живеете в къща, апартамент или вила винаги щори варна ще са неоценим помощник в окончателния завършек на обзавеждането в дома.
Дали ще спрете на щори българско или чуждо производство, те ще са естествен избор за защита от слънцето, вятъра, шума, прахта и погледа на вашите любопитни комшии.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!