≡ Menu

Ъгловите кухни

Ъгловата кухня представлява П или Г-образна форма. Особеността при този тип кухня е наличието на практичен ъглов шкаф, който най-често е долен, но може да има и горен такъв. Ъгловият шкаф е различен от стандартните. При него вътрешното пространство е много по-голямо от вратата.

Много хора са против ъгловата кухня и предпочитат всичко да е в права линия, защото смятат, че с ъгловите шкафове ще имат много проблеми. В днешно време има много варианти за това пространство, които гарантират много добра функционалност и лесно достигане на вътрешния обем на шкафа. Много уреди и съдове се използват рядко и могат да бъдат поставени именно там.

Ако има наличие на удобни В и К връзки, мивката също може да бъде поставена в ъгъла. По този начин печката ще бъде от едната и страна, а хладилника от другата. Оформя се един триъгълник от уреди, в който ще може много удобно да се приготвя храна. Продуктите ще се вадят от хладилника, ще се мият и директно ще се поставят в печката. Ако кухнята е П и ли Г-образна, се поставят шкафове в ъглите, а мивката обикновено е в средната част на „П”.

Ъгълът може да се оползотвори по много начини, като например:

Може да се поставят полици в ъгъла, които е хубаво да са открити, без врати. По този специален начин се постига много по-светло и достъпно пространство, в което имат възможност да се поставят различни списания, книги, украшения, салфетки, свещници и т.н.

Могат да се вградят метални въртящи се полици, които служат вместо рафтове. По този начин всички продукти ще са достъпни и на видно място. Има и недостатък в това решение – ъглите няма как да се използват, защото шкафът ще бъде симетричен. Върху тези полици може да се поставя всичко, но все пак трябва да е съобразено с теглото, което са способни да понесат.

Чупещите се врати също могат да се използват при ъгловите шкафове. Едната врата от тях се отваря нормално, но когато бъде издърпана по-силно се отваря и другата, която се пречупва. По този не-традиционен но практичен начин се постига по-голям достъп до шкафа, дори до най-отдалечения му ъгъл. По-често използваните неща могат да бъдат в предната част, а останалите да са скрити зад чупещото се рамо и при нужда да се отваря и то. По този начин шкафът няма да бъде отварян винаги цялостно, а само когато се налага.

Има възможност и за вграждане на чекмеджета в ъгловия шкаф. Така ще имате достъп до цялата негова вътрешност. Тези шкафове са добри и много практични, но цената им не е никак ниска.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!