≡ Menu

Анти ейджинг процедурите за лице

Анти ейджинг процедурите за лице, съдържат същите основни етапи, като обикновените процедури за лице, но с други съставки, които са насочени към застарялата или “зрялата” кожа, която обикновено се появява след 40 годишна възраст.

Лицата ни са изложени на атмосферни влияния, получаваме бръчки и бразди от всички изражения, които правим. С напредване на възрастта, кожата става по-тънка и суха. Тя губи колаген и еластин. Времето, необходимо на здрави млади клетки да мигрират към най-горния слой се забавя.

Антиейджинг процедурите за лице могат да включват химически пилинг, колагенови маски и специални серуми, които са антиоксиданти като витамин C или съставки като хиалуронова киселина, която привлича водата към клетките, ексфолира и подхранва кожата. Това се нарича “дълбоко почистване на лицето” или “дълбоко почистване на порите на лицето”.

Основните стъпки за лицев Anti-Aging:

Прочистване: антиейдж процедурите за лице започват с почистване с памучни тампони или гъби и продукти, избрани за зряла кожа, например кремообразен лосион. Анализ на кожата: Специалистът покрива очите ви и разглежда кожата ви, чрез ярко осветена увеличителна лампа, която разкрива различни кожни заболявания, като суха кожа, спукани капиляри, старчески петна, фини линии и бръчки.

Ексфолиране: с помощта на механични или химични ексфолианти. Механичното ексфолиране има пясъчна текстура и обикновено се извършва, чрез пара, насочена към лицето. Химическият пилинг може да бъде самостоятелно лечение или част от процедурата. Обикновено се прави на серии.

Премахване на черни точки или кистички, ако има нужда. (Това може да доведе до спукани капиляри и промяна на цвета на кожата, ако се прави на чувствителна кожа, или се прилага неправилно). Зряла кожа понякога има големи, грозни черни точки.

Масаж на лицето, за да се отпусне и стимулира кожата и лицевите мускули. Маска за лице: видът на маската зависи от това какви процедури за лице сте преминали.

Намазване със серуми и защитни кремове. Съвети за домашни грижи за кожата.

Колко често трябва да се правят процедури против стареене на лицето?

Има разлика от човек до човек. В идеалния случай, веднъж месечно, за да се стимулира клетъчния оборот на кожата и да се помогне на ексфолиацията. Опитайте да правите антиейджинг процедури най-малко четири пъти годишно, в зависимост от промяната на сезона.

До колко е ефективно?

Анти-ейджинга може да бъде много ефективен, но това зависи от уменията и опита на специалиста, който сте избрали, качеството на продуктите и дали имате добър режим на грижа за кожата у дома си. Бъдете внимателни, намерете някой, на чиито съвети и умения може да се доверите. Някои процедури са твърде агресивни за чувствителна кожа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!