≡ Menu

Директория за статии е мощен маркетингов инструмент

Днешните потребители сърфират в интернет, за да получат информация за различни продукти или услуги, било то за лични или служебни нужди. Тези директории са основно сайтове, в които можете да откриете информативни статии. Броят им значително се е увеличил през последните години.

Писането на уникални публикации и пускането им в директория за публикации сайта ни е най-ефективният метод за интернет маркетинг. В следващите редове ще разгледаме някои съвети и мощни инструменти, за да получите високо класиране в търсачките.

Всеки портал за публикации обикновено е подреден в тематичен каталог, което значително улеснява потребителите в тяхното търсене. Когато читателите попаднат на ваши статии и кликнат върху посочения линк, той директно ги отвежда към сайта ви. По този начин можете да получите голям трафик всеки ден, както и повече препратки към интернет страницата си.

Някои от ползите от публикуване на текстове в директория за статии са:

  • привличане на огромен трафик към сайта ви
  • възможност за бързо популяризиране на статиите ви в интернет
  • генериране на продажби
  • статиите ви се превръщат в мощен маркетингов инструмент
  • вие се утвърждавате като експерт във вашата област на работа или интереси

Въпреки това, има нещо, което трябва да имате предвид при пускане на текстове в известния портал за статии. На първо място, вашите публикации трябва

да бъдат уникални по своето качество. Ако изпратите текст, който вече съществува, търсачките идентифицират това и не отразяват труда ви. Администраторите от тази директория за статии проверяват съдържанието на всеки предложен текст със специален софтуер за плагиатство. Затова е много важно вашите публикации да бъдат авторски.

Друг важен елемент на успешният текст е подходящият набор на ключови думи, които са най-търсени от потребителите в интернет. С повече препратки към правилната ключова дума, можете значително да увеличите трафика към своя сайт. Поставянето на ключовите думи в определеното за това поле ги добавя към списъка с резултати от търсене. Смята се, че количеството им трябва да е 3 % от общият брой думи. Това дава най- добри резултати в търсачките. Най-хубавото е, че можете да пуснете своите публикации във всеки сайт за статии с висок ранг, за да разпространите по-бързо уеб страницата си.

По отношение на търсачките, препоръчително е каченото съдържание в повечето директории да бъде около 400 – 800 думи. Тук трябва да отбележа, че всеки портал за статии сам определя броя на думи за текст, като се съобразява и с изискванията на търсачките. В някой директории минималният брой думи в публикацията е 150. Още едно от обичайните изисквания е определен допустим брой на приложени връзки към всички текстове. Обикновено той е до 3 броя.

Много от потребителите, които пускат текстовете си, не обръщат достатъчно внимание на резюмето на своите статии. Това е кратък текст, който използват търсачките, за да разпространяват публикацията ви. Отделете необходимото време и внимание, за да го направите въздействащ и интересен. Това със сигурност ще привлече повече читатели към вашата статия.

На всички е известно, че в интернет се забранява разпространението на определен тип съдържание. Обикновено това е вписано в правилата на всяка директория за статии, но все пак не го пренебрегвайте. Ако не се съобразите с изискването, текстът ви няма да бъде одобрен. При повторно изпълнение на това, повечето администратори го приемат за нарушение и е напълно възможно да блокират акаунта ви. А вие не искате това, нали?

Подобно на други такива сайтове, директория за публикации разполага с голяма база от текстове на различна тематика, като всеки един от тях е актуален. Всеки автор, който желае да пусне своите текстове там, може да го направи, като се спре на подходяща категория. Едно от големите удобства, които предоставя е възможността статиите да бъдат разделяни на отделни параграфи, което е голямо предимство при писане на по-дълги текстове.

Известният портал за публикации дава възможност на копирайтърите и други творци да качват свои мнения и статии. След регистрация, всеки потребител може да пуска текстове. В зависимост от активността му, се формира различен ранг, който извежда съответния акаунт на по-предни позиции в сайта.

Директория за статии представлява своеобразен маркетингов инструмент за съвременния бизнес, защото дава възможност за бързо популяризиране на определен уеб сайт. Представете си как десетки публикации на ден осигуряват непрекъснат трафик към уеб страницата ви и тя става известна сред потребители по цял свят. Това е уникална възможност за всеки бизнес!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!