≡ Menu

Безплатни курсове по програмиране

Три нови безплатни курса по програмиране стартират в Академията за софтуерни инженери: „Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript“, “Разработка на софтуер в cloud среда” и „Качествен програмен код“. Обученията ще се провеждат в рамките на четири месеца – веднъж седмично в новата учебна зала на Академията на – Enterprise в София.

Обучението „Уеб дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript“ е подходящо както за начинаещи разработчици на сайтове, така и за хора с опит в създаването на уеб front-end приложения. Лекциите дават задълбочени познания по създаване на уеб сайтове, HTML, HTML5, съвременни системи за управление на съдържание (CMS) като WordPress и разбира се, responsive design.

По време на уроците в курса “Разработка на софтуер в cloud среда” в детайли се разглеждат най-популярните cloud платформи: Amazon AWS, Google App Engine, Windows Azure и AppHarbor. Сериозно внимание се обръща и на характерните за cloud-базираните софтуерни системи и технологии архитектури. В края на обучението курсистите ще имат възможност самостоятелно да изготвят цялостна cloud-базирана система под формата на практичеки практически проект, чрез който да обогатят портфолиото си и увеличат шансовете си при кандидатстване за работа в ИТ сектора.

Курсът „Качествен програмен код“ се наложи като задължителен за всички софтуерни инженери, които искат да станат специалисти по програмиране. Засягат се основните фактори, определящи качеството на един програмен код: коректност, разбираемост и леснота за поддръжка.

Записи на лекциите ще се публикуват онлайн след всеки урок по програмиране и ще са достъпни от страницата на съответното обучение. Курсистите ще разработят курсов проект, който могат да използват в своето портфолио или при кандидатстване за работа. Отличниците ще получат награди и сертификат от Академията. За да участвате, е достатъчно да се регистрирате онлайн в страницата на съответния курс.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!