≡ Menu

Мивки за баня

Мивки за баня – един от най-важните елементи в банята. Те не е просто мебел, те са необходимост. Затова трябва да бъдат на много удобно място и височина.

Мивките за баня са изминали дълъг път като се започне от обикновено корито или съда в който са поливали, за да се измият и се стигне до производството на уникални, красиви форми и стилове. Мивките за баня са се превърнали в произведение на изкуство и красота. Като модели те биват най-различни. Според начина на монтиране има стенни мивки за баня, мивки за вграждане, с ботуш и полуботуш.

Предлагат се различни по размер и цвят. Стенните мивки за баня от своя страна са подходящи както за стената така и за монтаж върху мебел за баня или плот. На банята е добре да се предаде характерен вид, покривайки стените с водоустойчиви материали.

Не бива да се забравя и сифона на земята, за да се чисти по-лесно. Правилният подбор на избрания модел елементи за баня е от значение за комфорта на ползващите. Както казахме вече мивките за баня биват вградени, окачени, мивка за вграждане в шкаф или за върху плот, с приливник и без преливник, асиметрични, овални, правоъгълни, както и ъглови мивки за баня.

Едни от най-разпространените модели, това са окачените мивки за баня, които се закачват към стената. В зависимост от материала на изработка те могат да бъдат от фаянс, стъкло, стъкло и метал, полимер, порцелан, мрамор, оникс, керамика. Белите фаянсови мивки за баня си остават най-разпространени и най-предпочитани, тъй като са с класическа визия и са най-лесно за поддържане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!