≡ Menu

Без PVC дограма съвременното строителство е немислимо

Строителните технологии търпят непрекъснато развитие. С промяната на климата навсякъде по света се наложи промяна на стратегията за външна изолация. Един от начините да се осигури по-добра термоизолация е поставянето на PVC дограма на прозорците. При нея има толкова голямо разнообразие на техники и вложени материали, че тя може да варира ценово, според нуждите на инвеститора.

Когато трябва остъкляването на сградата да стане на колкото може по-ниска цена, се използват стъклопакети, които са с изработени от най-евтиния материал, с колкото може по-малко отваряеми части. Ниската цена не винаги е мерило за лошо качество – ако се изработят от фирма с опит и традиции. В такива фирми ползват технологии и материали, които позволяват занижаването на цените на произвежданата PVC дограма, без това да се отразява на дълготрайността и функционалността и. Едва ли има друг начин за да се постигнат нивата на топлоизолация, които се получават при употребата на PVC дограма. Комбинациите от стъкла, с различни свойства още повече повишават комфорта в помещенията. Освен всичко друго, този материал не корозира и не се деформира с времето. Що се отнася до отваряемите механизми, тук голямо значение има модела, здравината и цената им. В повечето случаи се предпочитат среден клас механизми, за да не се оскъпява цената.

Остъкляването на големи сгради, които се строят за промишлени цели, с PVC дограма е едно много добро и икономично решение. Особено ако няма да се налага прозорците да имат отваряеми части. В такива сгради си има вътрешни системи за прочистване на въздуха и прозорците се проектират цели, без възможност за отваряне. Това създава известни проблеми при почистването на прозорците отвън, особено ако има повече етажи.

Все пак, за такива сгради каквато и дограма да се сложи, тя пак ще е неотваряема и проблема с почистването трябва да е обмислен и решен още при проектирането на сградата. Голямо улеснение е, че поставената PVC дограма е уплътнена добре и вътре между стъклата няма как да се натрупат замърсявания. При предаването на сградата от строителите, тя трябва да има хубав вид и затова работниците внимават да не цапат стъклата при монтажа.

Стойността на монтажа на PVC дограма се определя според времето, за което се свършва работата. Самата дограма се монтира много лесно и бързо. Това е добре както за строителните предприемачи, така и за купувачите на имота, тъй като цената не се оскъпява заради монтаж. Така вече рядко се среща строеж, на който се монтира друг тип дограма.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!