≡ Menu

Рак на простата – шанс за оцеляване

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните заболявания при мъжете. Симптомите за рак на простатата са: наличие на кръв в урината, подуване на краката, парене по време на уриниране, често прекъсване на уринирането, никтурия, загуба на тегло, гадене и повръщане, умора, трудности при започване или спиране на уринирането и др.

Степен на оцеляване при заболяване от рак на простатата.

Изразът „степен на оцеляване при рак на простата” се отнася до броя на пациентите изразен в проценти, които са били в състояние да оцелеят за определен период от време, след като им е била поставена диагноза рак на простатата. Това се основава в зависимост от стадия на заболяването както и периода от време, който обикновено се приема да е 5 години.

Необходимо е да се знае, че за оцеляване от рак на простатата резултати са получени при изследване, което се прави при голям брой хора. Резултата не може да бъде точно определен за един пациент. Също така резултатите зависят от няколко фактора, като възраст, здравословно състояние, дали ракът е бил наскоро открит или е имал рецидив.

Според експертите оцеляването на пациенти, които са преживели до 5 години след диагноза рак на простата в начален стадий е 100%. При напреднал стадий на болестта процентите се свеждат до 33,3%.

В заключение може да се каже, че степента на оцеляване на хората болни от рак на простатата, може да се увеличи чрез прилагане на здравословна диета и поддържане на нормално тегло. Важното е, когато съществува и най-малко съмнение за това заболяване да се потърси незабавна медицинска помощ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!