≡ Menu

Бъбречна нефропатия в следствие на диабет

Диабетното увреждане на бъбреците се нарича диабетна нефропатия и тя може да започне далеч преди да започнат да се показват каквито и да е симптоми. Когато захарният диабет не се контролира правилно, тогава започва да има твърде много глюкоза в кръвта и бъбреците започват да работят много по-трудно и се натоварват допълнително, за да извършват своите функции. Това в един момент може да ги накара да спрат да работят.

Когато бъбреците са повредени, те не могат да отстраняват от тялото отпадъците и течностите. Когато те не успяват да се справят с тази си задача, това е сигурен знак за последният етап от хроничната бъбречна недостатъчност.

Ако имате признаци на бъбречни увреждане от диабет, тогава могат да ви бъдат изписани някой лекарства и добавки, които да облекчат налягането в тези органи. Когато сте диагностицирани с диабет, вие стриктно трябва да следвате съветите на вашият лекуващ лекар, а също така да поддържате нивото си на кръвна захар под определено ниво. Мониторингът и контрола на захарта в кръвта е от съществено значение за всички диабетици, за да запазят продуктивен начин на живот и да живеят по-дълго. Въпреки, че не е голямо успокоение, развитието на бъбречни проблеми в следствие на диабет не става бързо, а отнема няколко години.

Съществуват хранителни добавки под формата на капсули, които съдържат комбинация от витамини, минерали и билки, които имат за цел поддържане на захарта до нормалните и нива. Съставките са подбрани така заради уникалните им свойства и положителен ефект върху глюкозата. Веществата в тези капсули традиционно се използват за регулиране на високите и ниските нива на кръвна захар и вкарването им в нормални граници.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!