≡ Menu

Ваканция на море

Така дългоочакваното лято отминава много бързо и, докато се усетим вече е към краят си. Температурите, обаче по нищо не напомнят за наближаващата есен. Все така горещо е и подходящо за плаж. Почитателите на отдих край морските вълни имат доста голям избор от курорти, които да посетят.

Ако и на вас тепърва ви предстои да се отдадете на заслужен отдих, но не знаете къде да отидете, по-долу ще видите интересни данни за една конкретна дестинация – почивка в Поморие.

История на града

Поморие е град, който се намира в югоизточната част на България. Част е от област Бургас и се намира на 10 км. от него и на 18 км. от Несебър. Старото име на Поморие е Анхиало, което е носило през V-ти век пр.Хр. Въпреки многовековната си история, градът не е запазил много старинни обекти и следи. Причина за това са честите нападения на авари и готи, природни бедствия и пожари.

През 812 г. хан Крум превзема Анхиало, а години по-късно в Поморие е създадена църковна организация.

В наши дни Поморие е курортен град, който всяка година се посещава от много туристи.

Ако и вие планирате и сте избрали да прекарате лятната си почивка в Поморие, освен красивите плажове и морето, може да видите още интересни неща. Например:

  • Поморийското езеро, което е защитена местност,
  • Природни забележителности като „Корията” – тя представлява вековна гора с бряст, дъб и ясен, която се намира близо до с. Гълъбец, на 34 км. в северозападна посока от Поморие и на 16 км. на север от Каблешково. Площта на гората е около 116 дка.
  • Църкви;
  • Римски мавзолей;
  • Къщата на Пейо Яворов;
  • „Стари поморийски къщи”;
  • Кални бани, където се провеждат лечебни терапии с кал;
  • Единственият в България музей на солта, който е включен в Стоте национални туристически обекта;
  • И много други.

По този начин ще изживеете едно красиво лято, което ще обогати общата ви култура и жажда за знания.

Лятната почивка е моментът, който много хора очакват нетърпеливо. Причината е, че именно тогава ползват годишният си отпуск, децата са ваканция, времето е страхотно и може да се отдадат на заслужена почивка. Отличен избор е почивка в Поморие, тъй като пясъкът на брега е фин, а водата – чиста.

Ако сте избрали да отидете на почивка в Поморие, това ще бъде чудесен избор. Причината е, че градът е с голяма история, предлага спокойствие и забавления, както и много изгодни оферти за почиващите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!