≡ Menu

Табло АВР – гаранция за постоянно захранване

В настоящия 21 век, все по-често се налага използването на качествена защита при настъпване на производствени аварии в електрозахранването на различни видове мрежови системи. Какво представлява едно табло АВР? По своята същност това е електрическо табло, което ни дава гаранция, че при спиране на основното захранване, работния процес няма да се наруши. Това става именно чрез табло АВР, което автоматично стартира резервното, алтернативно захранване. Затова този вид устройство означава „автоматично включване на резервата”. Този вид табла се използват именно при аварии или прекомерно натоварване на системите, което ни гарантира, че няма да има проблем с електрическото захранване. Основният принцип на действие на таблото като устройство е, че се извършва надежден трансфер между източниците и критичните товари, или образно казано, изгражда се един мост от една електрическа верига към друга, съвършено различна и независима.

Така чрез табло АВР се гарантира, че ако вашето основно захранване претърпи авария, започва работа резервното. В случай на авария, когато се прекъсне основното захранване към генератора, влиза в действие дежурното табло АВР. То изпраща сигнал към генератора и основния товар автоматично се прехвърля към таблото, което включва резервното електрозахранване. Табло АВР се използва в най-различни области, за осигуряване на надеждност и сигурност на работния процес. Така, болници, мини, учреждения, работни цехове и бензиностанции използват такова табло, защото внезапно прекъсване на електричеството при авария, би могло да създаде опасност за човешки живот. В съвременното общество от електрозахранването зависи цялата човешка дейност.

Така, инсталирането на табло АВР се явява не само необходимост, а е просто наложително, за да сме сигурни, че при евентуална авария, електрозахранването няма да бъде прекъснато.Затова все повече фирми и компании предлагат богат избор на различни видове такива табла.В жилищните кооперации и блокове също трябва да има монтирано табло АВР, за да се избегне рискът от неприятни ситуации.

Много разпространено е табло АВР за резервен двигател. То предпазва двигателя най-вече при късо съединение, като при претоварване, се подава сигнал от основната мрежа към таблото и то включва резервното захранване на двигателя.Друг широко използван вид табло АВР е таблото, което включва работа с акумулаторни батерии, които са контролирани и свързани с компютър.Компютърът следи за качеството на подаваното напрежение в мрежата.При неговото прекъсване, генераторът, захранван от батериите, започва да генерира синусоидални импулси, които имитират мрежовия ток.В големи промишлени и търговски обекти, се използва друг вид табло АВР, което е свързано с по-мощни дизелгенератори. Това се налага от факта, че в тези обекти има голям брой консуматори на електроенергия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!