≡ Menu

Втори самолет с британски туристи не излитa

Самолет на компанията Комтел Еър беше принудително задържан на летището във Виена, докато пътниците на борда не съберат собственоръчно сума, равняваща се на 24,000 £ и нужна, за да се осигури гориво, с което да се продължи пътя им до Бирмингам. 170 пътника бяха ескортирани до банкомати, за да изтеглят парите, ако искат да продължат пътя си към вкъщи.

След този случай се считаше, че компанията ще намери начин да се подсигури, подобни неща да не се случват за вбъдеще, но едва няколко дни по-късно втори полет, този път с 220 човека на борда и пак на летището Армитстар, бяха принудени да плащат допълнително.

Изпълнителният директор на Голдън Еър Груп, която частично държи акциите на Комтел, обяви в свое изявление, че всички пасажери ще бъдат компенсирани за създалата се ситуация. Кандра Бупиндер каза още, че самолетната компания в момента се намира в изключително сложна ситуация, в която поради недостиг на средства, не могат да плащат заплати на своите служители, както и да покриват разноските си за гориво, които са нужни за успешно пътуване от Индия до Англия.

Гражданската авиационна асоциация обяви, че съществува вариант, в който не всички пътници ще бъдат финансово компенсирани. Сигурното връщане на похарчените ненужни средства важи само за онези, които са си закупили самолетни билети за чартърен полет, но онези, взели си редовен такъв, не са защитени от авиационния правилник, тъй като компанията се е оказала неспособна да осигури прибирането на хората.

Създалата се ситуация, освен шокираща, не говори хубави неща за състоянието на повечето авиокомпании, тъй като напоследък силно зачестяват случаите на вътрешнофирмени сътресения, които създават главоболия на клиентите. И докато пътниците, изтърпели 6 часа на летището във Виена и дали допълнително средства, за да се приберат, се измъкнаха от ситуацията без сериозни последствия, то доверието в Комтел се срина до нива, от които трудно ще може да се измъкне.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!