≡ Menu

Основни съвети при преместване

Едно преместване е сериозно предизвикателство само по себе си, така че колкото по-подготвени сме да се справим с него толкова по-добре. Наред с внимателния подбор на хамали, следва и да изясним няколко основни съвета за всеки, които желае да се справи ефективно с това начинание.

Ето няколко съвета, които хамали и фирми за преместване в САЩ препоръчват на своите клиенти, като така допринасят за по-голямото им удовлетворение от предоставяната от тях услуга:

  • По-добре е да опаковате своите вещи в подходящи кашони вместо в торби или директно да бъдат поставени в камиона на избраната фирма за хамали и преместване. Това предпазва от неприятни повреди скъпата битова електроника и другите ви вещи. Така се пести и място в каросерията и гарантира по-високо КПД на всеки курс.
  • Сортирайте вещите си в зависимост от това в коя стая са се намирали в старото ви жилище, така лесно ще можете да разопаковате веднъж настанили се в новото такова.
  • Подгответе отделно вещите, които ще ви влязат бързо в употреба, като това най-често включва четки за зъби, посуда, бельо и т.н.
  • По-тежките кашони при преместване се повреждат по-лесно от по-леките. Гарантирайте средно максимално тегло от порядъка на 10-15 килограма, за да сте сигурни, че кашоните няма да се разпаднат в ръцете на пренасящите ги хамали или в техния камион.
  • Подреждайте вещите в самите кашони, за да не повредят други вещи, които са в близост. Това важи в пълна сила за остри предмети, които могат да одраскат телевизора или компютъра ви.
  • След като поръчаните хамали са свършили своята работа, то започнете разопаковането от кухнята и банята, тези места изразяват най-честите ви нужди.
  • Планът за разопаковане е толкова важен, колкото този при опаковане. Не подценявайте това, защото може да свършите с под зарит в отворени кашони, в които си нямате идея какво е поставено и търсите дори най-елементарното нещо.
  • Избягвайте пакетирането и пренасянето с хамали на скъпи и ценни вещи и документи. В това число влизат паспорти, бижута и т.н.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!