≡ Menu

Входни врати и интериорни врати

Фирма, занимаваща се с входни врати от Турция и интериорни врати от Полша.

Ние непрекъснато се опитваме да помагаме на клиентите си, като ги съветваме и им обясняваме всичко относно стоката, която предлагаме.

Почти навсякъде се коментират врати, направени от масивна дървесина, но на много места в интернет могат да се засекат теми и коментари относно „полумасив” и „комбиниран масив”. Това представлява крило с дървена рамки и странични панели от МДФ. Тези врати се правят с фурнир от вътрешната страна, който служи за покритие и е от различни видове дърво. Цената им е по-висока от тази на вратите от МДФ и се определя според стойността на самия фурнир. Например, при нас, средната цена на МДФ вратите с дъбов фурнир е в диапазона 480-550 лв. „Леките врати” са с още по-ниски цени. При тях рамката е от МДФ с пълнеж от картон. Тези интериорни врати струват около 250-270 лв, като в нея влиза пълния комплект, заедно с касата. Върху цената на вратата оказва влияние и степента на сложност на фигурата от панелите.

Панелите с прави форми са най-евтини, след тях най-изгодни са тези със сводеста форма. Всички останали панели със зигзагообразна и къдрава форма са по-скъпи.От вратите, които често се показват по изложения и в мострените салони на фирма ни, най-изгодния и евтин вариант са тези от МДФ. Те най-често се изработват от рамка от МДФ или иглолистна дървесина, а вратата се прави от полирани и монтирани табли, като няма никаква есктериорна украса или тапицерия. Тези интериорни врати са с цена около 180-220 лв.

Когато купувате врата е много важно да проверите каква е влагата на материала и да знаете, че тя не трябва да е повече от 20%. Когато докосвате дървото, не трябва да го усещате като мокро. Ако влагата е повече от 20% е възможно да се получи деформация, след като вратата бъде монтирана в жилището. Има вероятност външното покритие на касата или крилото да се напука, както и да се образуват пукнатини. Стъклените врати са по-скъпи и цената им е с около 20 до 65% по-висока от тази на плътните. Тя се определя най-вече от сложността на рамката, която е под стъклото. Цената на двойно остъклените врати е двойно по-голяма от тази на единично остъклените.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!