≡ Menu

Греди в домашния интериор

Добър начин да се предаде уникална, топла и релаксираща обстановка във всеки дом да се използва колкото се може повече дърво. Чрез използването на дървени греди в интериора, домът може да бъде изграден както в модернистичен стил, така и в ренесансов.

Модернистичен дом

За създаване на завладяващ модернистичен уют визията на дървените греди се съчетава с метални блестящи елементи – най-често е предпочитан от клиенти, архитекти и интериорни дизайнери алуминия.

Когато целта е обстановката да бъде модерна няма закони, които да се спазват като задължителни за визията на интериора, но е препоръчително дървените греди, които използвате да са център на останалите елементи.

Например за по-големи помещения много домакини избират изграждане на бар плот. Перфектна визия се получава, ако от едната си страна – тази която е от към стената, бар плотът е захванат за дървена греда с антична визия достигаща от пода до тавана. В зависимост от дължината на бара могат да се ползват една или повече дървени греди, които да подсигуряват тежестта му, но те трябва да са с височината на бар плота, а не отново от пода до тавана.

Самият плот не трябва да е от дърво, а чудесен избор е дебело матирано стъкло, не прозрачно, а в цвят подхождащ на интериора. За пространството под плота използвайте алуминий и същото стъкло за изграждане на задължителните за всеки бар ниши и държачи.

Дом в стар стил

При изграждане на нов дом в стар стил или реновация на построен преди години използването на дървени греди е задължително. Дървените греди освен безопасност ще са най-подходящи за интериора.

Забравете за ламиниран или естествен паркет, а за подова настилка използвайте камък или мрамор. Също така е хубаво да се избягва използване на стъкло и алуминий в интериора.

Използването на дървени греди в дома дава усещане за сигурност, подсигурява конструкцията, добавя несравнима топлина, уют и усещане за добро и близост до природата.

Прочетете и за изработка на дървени греди.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!