≡ Menu

Най-лесният начин за резервация на хотел в София

София като всяка друга столица по света е посещавана от много българи и чужденци пътуващи по работа или за удоволствие. Големият трафик от хора е предпоставка и за големия брой хотели в София.

Могат да бъдат намерени от малки хотели до впечатляващи петзвездни хотели. Кой е най-лесният начин за намиране на хотел в който да отседнеш и резервация.

Ако не си бил в София първият метод за бързо намиране на информация който му идва на човек е Гугъл. При търсене на хотел в Гугъл обаче ще трябва да прегледаш много уеб сайтове на хотели, да загубиш много време и вероятно платиш повече отколкото си искал. Някои от хотелите на които ще попаднеш – като хотел в София си заслужават, други не толкова, но ако нямаш доста свободно време това не е подходящ метод да намериш хотел в София, в който да направиш резервация.

Освен това сравнително малко от хотелите, предимно тези с над 3 звезди, предлагат онлайн резервация, чрез попълване на форма в сайта им, така че ще трябва да се свързваш със всеки от хотелите, които си избрал по телефона, за да провериш има ли свободна стая за датите, които желаеш.

Вторият метод да резервираш хотел в София е да потърсиш оферта в сайтове за групово пазаруване или още по-добре в сайт предлагащ оферти от всички сайтове за групово пазаруване.

Ползата от този тип търсене е, че ще попаднеш на наистина изгодни за теб оферти за промоционална цена на престой в някои софийски хотели. Пак ще трябва да звъннеш в хотела, за да уточниш желаните дати за престой, но този път няма да ти се налага да направиш обаждане до десетки хотели, както при търсене в Гугъл.

Недостатък от използването на сайт за групово пазаруване или сайт предлагащ офертите на сайтове за групово пазаруване е, че този тип платформи предлагат оферти на сравнително малко хотели. Може би за сумата която си заплатил можеш да намериш хотел в София с по-добра локация и по-евтино?

Третият метод да резервираш хотел в София е, чрез сайт предлагащ оферти на стотици хотели от София и хиляди от света. Голямо удобство е, че можеш да сортираш резултатите на множество хотели в зависимост от това какъв тип хотел в София търсиш – семеен, спа, с градина или др.; да сортираш цените за нощувка от най-ниска към най-висока; да резервираш в последния момент с често над 50% отстъпка.

В повечето случаи от подобен сайт ще получиш по-ниска цена за престой отколкото дори, ако опиташ да резервираш стая свързвайки се директно с хотела.

Освен това бързо, лесно и изцяло онлайн можеш да провериш има ли свободни стаи и какъв тип са за желаните дати, да резервираш и заплатиш престоя си директно през Booking.com.

Ако статията ти е била полезна прочети и “Кой хотел в София си заслужава” 😉

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!