≡ Menu

Грешки, които да избягваме в ерата на Penguin и Panda

С въвеждането на Penguin и Panda ъпдейтите на Google, много стратегии и техники за изграждането на линкове са загубили своята ефективност. Те даже са в състояние да навредят на рейтинга ви в ранглистата на големите търсачки.

Ако продължавате да използвате стратегията си от преди години, бъдете сигурни, че Google ще стовари куп санкции върху вас и вашия сайт. Тези санкции може да се състоят в това търсачката да намали доста вашата видимост в SERP-a и спад при индексирането на съдържанието на уеб сайта. Това може да се получи след като сте генерирали прекалено много връзки с неправилен анкор текст. Най-доброто, което може да направите е да изградите естествени връзки към сайта си. Вие всъщност трябва да забравите някои от вашите стари SEO умения, за да постигнете максимална ефективност. Ако използвате една и съща ключова дума прекалено много пъти, актуализациите на търсачката може да го отчетат като спам. При естествено изградените връзки всяка дума може да играе ролята на ключова и да подобри видимостта ви в списъка на Google.

Купуването на връзки също е вариант да повишите рейтинга си. Но на каква цена? Ако Google забележи, че правите това или сте участвали в каквато и да е друга покупко-продажба на връзки, ви очакват санкции.

Друга често срещана грешка е правенето на мащабна размяна на линкове. Това ще бъде отчетено като лоша практика като се има предвид бързото развитие и обновяване на Google алгоритмите в наши дни. Ако ще правите подобен тип размяна направете го само с няколко сайта, които задължително са във вашата ниша.

Пренебрегването на социалните мрежи може и да е било нещо обичайно в миналото, но вече съвсем но би трябвало да е така. Социалните медии трябва да играят една от основните роли във вашата интернет дейност. Ако искате един добър ранкинг в Google убедете се, че към вас са насочени достатъчно социални сиганли.

Не използвайте евтини услуги като Fiverr.cоm или Sape.ru за закупуване на „насипни“ линкове. Ако си мислите, че тези системи ще изградят бързи и лесни връзки към вашия сайт, (както беше в миналото), то тогава сте попаднали в голяма заблуда. Първото нещо, което трябва да проверите е дали сайта, с които работите е наказан след последните актуализации на Google. Ако това е така не очаквайте „евтините“ връзки, които получавате да ви донесат успех. Проверете тенденциите на трафика в този сайт, за да не станете жертва на някоя измама.

Стратегията да подобрите видимостта си в търсачката чрез добавяне на линкове в директории е доста остаряла като цяло и много малко сайтове все още я практикуват, но колкото и да е странно, в България още работи. Все пак, залагайте на оригиналността и качеството на съдържанието, което предлага сайта ви. Контактите и връзките със социалните мрежи ще дадат един доста по-естествен ход на нещата. Стремете се към оптимизация на резултатите, но не на всяка цена. Имиджът, който ще си изградите с времето е от решаващо значение за просперитета на бизнес ви!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!