≡ Menu

Кого да поканим на сватбата?

Когато започнете с плановете или по точно да планирате сватбата си първото решение е кого да поканите. Много важно предварително да се знае колко гости ще има и точния им брой в сравнително рано в организационния процес, защото от това най-вече зависи какъв тип ресторант ще можете да си позволите. Най-голям избор имате с около 70-80 гости. Стандартните сватби напоследък станаха с около 115-120 гости и повечето популярни ресторанти за сватба имат такъв капацитет.

Когато става въпрос за списъка с поканени, понякога се налага да се взимат крути мерки, защото ресторантът е най-голямото перо от сватбения бюджет. За да избегнете напрежението и потенциалните обидени, ви предлагаме да обмислите следните теми преди да финализирате списъка

Постарайте се да поканите хора, които в момента са важна част от живота ви. Разбира се, родителите ще настояват за колкото се може повече роднини, част от които може би дори не познавате, но ако е възможно ограничете се до такива, с които поддържате връзка и задължително включете хората, които са важни са вас.

Веднага след като се сгодите и определите дата за големия ден, нямате търпение да споделите новината с целия свят – приятели, колеги, роднини. Въпреки вълнението си, не им обещавайте покана, когато им съобщавате новината, защото после може да се окаже, че и след третия преглед на списъка с гости не можете да ги включите. Поговорете с годеника и двете двойки родители на спокойствие и чак, след като имате финален списък и бюджет, пристъпете към официалните покани.

Направете си два списъка – основен и списък на чакащите. Канете тези от списъка на чакащите само ако съответния брой поканени от основния откажат. Това може да стане само ако сте планирали добре и сте изпратили поканите поне 3-4 месеца преди събитието.

През времето, което сте определили за потвърждение или отказ, следете бюджета си и ако потвърдят повече хора от планираните, подредете приоритетите си и намалете някое друго перо.

Не залагайте на това, че повечето хора няма да успеят да дойдат на сватбата ви. Ако ги поканите няколко месеца предварително, те ще направят плановете си така че да успеят да ви уважат.

Поканете колегите си без партньорите им. Така или иначе, най-вероятно не ги познавате добре.

Ако имате затруднения с подготовката на сватбата, бюджетирането и приоритизирането, ние от сватбена агенция с радост ще ви съдействаме. Обадете ни се да поговорим за нуждите и очакванията ви за сватбеното тържество.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!