≡ Menu

Грижа за кожата по време на бременност – съвети от дерматолог

Бременността е период, в който хормоните бушуват в тялото и съответно това оказва влияние върху здравето и красотата на кожата. За да се радвате на здрава и красива кожа по време на бременността е добре да отделите време и да посетите специалист. Дерматолог, която има богат практически опит е един чудесен избор за вас бъдещи майки, тъй като ще получите практични и професионални съвети.

Бременните жени е добре да прилагат специализирани и дълбоко овлажняващи кремове и лосиони за тяло. Така ефикасно ще намалят появата на нежелани стрии по кожата им. Масажирайте стриктно и редовно, поне два пъти дневно като използвате предназначена за целта козметика или натурални масла. Макар и отпускащи горещите вани за релаксация не са препоръчителни в периода на бременност.

Консултирайте се с вашия дерматолог или наблюдаващ акушер – гинеколог относно възможността за химически пилинг на кожата. Възможно е повечето спа и козметични салони да ви изглеждат перфектна алтернатива, но козметиците не са в състояние да подберат подходящите за вас продукти и процедури. Дори една много силна и остра миризма, би могла да доведе до неприятни последици за вашия организъм или да навреди на плода. Именно затова е добре да поверите грижата за кожата си в ръцете на опитен специалист дерматолог.

В модерно оборудвания кабинет на дерматолог, можете да разкриете и поддържате красотата на вашата кожа с професионално направен химически пилинг. Освен това можете да бъдете спокойни, че няма да навредите на себе си и бебето. Няма нищо по-приятно и хубаво от това една бъдеща майка да полага грижи за своята красота и спокойно да очаква появата на своето бебе.

Съветът на дерматолог към бременните през лятото жени е да използват редовно слънцезащитни кремове с висок фактор. Това е много важна стъпка за предотвратяване на нежелани петна по лицето и тялото. Повечето жени забелязват, че по време на бременност кожата им се променя. В това няма нищо нередно и неестествено. С полагане на малко повече грижа от тяхна страна и нормализирането на хормоналния баланс след раждане кожата ще възвърне предишното си състояние. В някои случай обаче рязката промяна в цвета на кожата, както и някои други симптоми могат да бъдат основание за наличие на заболяване. За да избегнете усложнение или просто, за да се успокоите посетете дерматолог.

В периода на бременност е добре да подбирате внимателно използваната козметика за лице и тяло. Продължавайте да полагате грижи за кожата както преди. Почиствайте с нежни продукти, ексфолирайте веднъж седмично и хидратирайте с подходящ крем. Дерматолог ви съветва винаги да четете упътването на използваните козметични продукти. Не нанасяйте такива, които са отбелязани като противопоказни. В случай на съмнения или възникнали въпроси винаги се консултирайте с личния ви лекар или специалист дерматолог.

Още полезна информация и възможност за контакт с дерматолог можете да намерите в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!