≡ Menu

Дами зад волана – как се избират гуми

За някои хора поддръжката на автомобила е проста работа, защото са наясно с всички детайли. Това обаче не е във възможностите на повечето шофьори и особено на дамите. Когато дойде време за сравняване на гуми цени и модели, те имат нужда от помощ. С времето жените шофьори все повече се увеличават и въпреки подигравките на силния пол, имат по-малко произшествия на пътя.

Това е защото дамите са по-търпеливи и внимателни, а освен това не се поддават на изкушенията на високите скорости. Този стил на шофиране има много положителен ефект, особено по отношение на средствата за поддържане на автомобила. Всеизвестно е, че автомобилните гуми се износват по-бавно при внимателно шофиране. Шофьорите на автомобилите, които свирят с гуми на завоите или рязко набиват спирачки почти никога не са жени. Жените рядко се включват в гонки, а също така почти винаги карат със съобразена скорост. Затова техните гуми издържат по-дълго, което им спестява пари.

Автомобилите на дамите са по-добре поддържани не само като хигиена, но и технически. Това е, защото те не разбират нищо и карат колите си в автосервиз, когато възникне проблем. В автосервиза не само ще оправят повредата, но ще огледат автомобила и за други нередности. Задължително ще проверят какво е налягането във всички гуми, ще проверят грайферите и всички аспекти, свързани с безопасността. Смяната на гуми е вероятно най-неприятният момент за всеки шофьор. Освен влагането на пари, има и губене на време.

Мъжете ще обикалят, ще сравняват цени, ще се пазарят, докато накрая все пак сменят гумите си със съмнителна икономия. Дамите просто ще се поровят в интернет и ще открият в кой автосервиз ще сменят гумите им на най-изгодна цена, за най-кратко време. Така ще спестят времето си, а нищо чудно да получат и добра отстъпка. Всяка жена все пак трябва да знае някои основни неща за автомобилните гуми.

Първото е, че е добре гумите да бъдат такива, каквито препоръчва производителят на автомобила. Ако това не е възможно и се ползват други модели, то те трябва да имат същите показатели. На една ос трябва да има еднакви гуми и налягането в тях също да е еднакво. Не чакайте вашите гуми да се износят до крайност, сменяйте ги навреме, за да си спестите пътни произшествия заради тях.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!