≡ Menu

Дамски якета за пролета

Якето е една от най-предпочитаните връхни дрехи. То не само затопля тялото и е изключително удобно, но може и да съдейства за стилната ви визия.

Дамите са особено внимателни при избора си на яке. Ето защо съществуват най-разнообразни модели дамски якета. Най-общо те могат да бъдат разделени на зимни и сезонни якета. Материите, от които са изработени, са различни. Докато за зимните якета се използват предимно вълна, кашмир и кожа с косъм, дамските сезонни якета са най-вече от велур, кожа и памучни тъкани.

В колекциите си за пролет-лято модните дизайнери фокусираха вниманието си върху дамското яке. През последните няколко сезона те експериментираха с модела и дължината на връхните дрехи. Днес дамските якета са по-интересни от всякога. Световноизвестните дизайнери прибягват до различни стилистични решения, но като цяло скъсеният силует на якето е най-горещият тренд за пролетта.

Дамски якета до кръста, както и мини варианти изобилстват в новите модни линии. Дължината на ръкавите също варира. Имате възможност да избирате от якета с три четвърти ръкави до якета с едва достигащи до лактите ръкави. Късо, по-късо, най-късо! Това ще е актуално през пролетта, така че не се колебайте, ако искате да сте стилни и модерни.

Кожените якета са тотален хит и този сезон. Можете да ги комбинирате с кожени ботуши и подходяща дамска чанта. Дънковите якета също са особено актуални и подходящи за ежедневието.

Освен по-лежерните варианти, дизайнерите предлагат и елегантни жакети, предназначени за дамите, които залагат на по-изисканата визия.

По отношение на цветовете дамските якета за пролетта също предоставят различни възможности за избор. Преобладават ярките, наситени цветове като алено червено, електрик синьо, портокалово оранжево и бонбонено розово. Животинските, флоралните и геометричните принтове, както и райето, продължават да определят тона в модните колекции.

Независимо от цвета и модела, които ще изберете, заложете на късото дамско яке. С гаранция няма да сбъркате!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!