≡ Menu

Други предназначения на парапетите

Не бива да забравяме за декоративното и конструктивно предназначение на всички парапети за стълби, хармонично съчетание с интериора на помещението, в което са монтирани. За производството им днес се ползват различни материали и видове – дърво като ясен, бук, явор, дъб, орех, лиственица и т.н.; камъни – мрамор, гранит, травертин, доломит; метали – цветни и черни като мед, бронз, алуминий, чугун, стомана. Наред със старите традиционни материали за парапети широко се ползват нови технологии и съвременни материали.

Стъклото е стар материал, но който чрез новите технологии за тониране, закаляване, метализация, става много по-устойчиво на удар, удобно за работа, с широко приложение в производството на парапети. В комбинацията си с алуминий, стъклените парапети са невероятно оригинални, красиви, футуристични, използват се с оградни функции на жилищни сгради и обществени места.

Днес новите видове парапети от алуминий в агресивна среда са с допълнителна защита. Има сертификат, с който се удостоверява направата на допълнителна химическа обработка на алуминия срещу корозия за по-добра защита на покритието на алуминиеви парапети при по-специални условия, особено в райони, в които са в морските региони, а също и с интензивно замърсяване на околната среда. В съответствие с непрекъснатият качествен контрол и програма за автоматизация и модернизация, се гарантира запазване на производството на висококачествени продукти, да надвишават очакванията и изискванията на потребителите.

Новите стъклени парапети не претрупват пространството и са елегантни. Днес те украсяват и придружават различни стълби и придават елегантност и уникален чар. Парапети от стъкло вече се монтират на тераси, балкони, вити стълби, могат да са прави и извити. Стъклените части по правило са подсилени допълнително с метални подпори. Има и такива модели, при които може стъклото да бъде само носещо се. В тези парапети подпори няма, а директно върху горния ръб на стъклото е монтирана ръкохватката. Най-често, се използва комбинация от стъкло с алуминий или неръждаема стомана. Така не се изисква по-голямо укрепяване и значително се опростява дизайна визуално.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!