≡ Menu

Демонтаж на климатици – същност

Демонтаж на климатици се прави най-често с идеята за подмяна на нашата стара климатична система с нова. Демонтажните дейности значително улесняват подмяната и като цяло се препоръчва подобен тип работи да се извършват от фирми и експерти, които разполагат с достатъчен опит и познават материята.

Какво представлява процеса по демонтаж на климатик?

Демонтирането на домашния ни климатик преминава през няколко фундаментални етапа, които са характерни на практика във всякакви условия. Процедурата започва със събиране на т.нар. хладилен агент (фреон), който циркулира в климатичната система и неговото запазване с идеята да се използва повторно.

След като е приключил първия етап от процеса следва и най-очевидното, а именно демонтаж на вътрешното тяло. Приключвайки с вътрешното, неговата съдба очаква и външното тяло. При откачането на външното тяло на климатика е наложително и да премахнем планките и стойките, на които то се е крепило докато системата е функционирала.

Внимание! Демонтирането на външно тяло на климатик в някои случаи може да се окаже изключително опасна дейност, както за извършващия подобна работа, така и за хората, които минават по улицата. Извършването на подобна дейност без план и достатъчно познаване на процедурите е наистина високорисково и ние препоръчваме използването на специализирана фирма с достатъчно опит.

Един изключително важен етап в целия процес по демонтаж на климатици е работата по събиране на електрическите компоненти, кабели и тръбен път, които свързват външното и вътрешното тяло. Той е толкова значим, тъй като при неправилна работа рискуваме при подмяната на климатика да се наложи да доплащаме от джоба си за тръбен път. Следва окомплектоването на демонтираните елементи по подходящ начин, за да могат да бъдат те изнесени от вашия дом, вила или офис.

Процесът по демонтаж на климатици се препоръчва да се извършва от професионалисти. Далеч по-добра идея е да се разделим с 40-50 лева, но да сме сигурни, че работата е свършена както трябва, вместо да се притесняваме за това какви поражения можем да нанесем или вече сме нанесли.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!