≡ Menu

Дрехи втора ръка за специални поводи – една различна гледна точка

На подсъзнателно или съзнателно ниво, хората около нас ни преценяват по дрехите, с които сме облечени. За никого не тайна, че дрехите показват не само социалният ви статус, но и образованието, вкуса, обкръжението, както и много персонални черти. Макар и “по дрехите да ви посрещат и по ума да ви изпращат”, именно това първо впечатление, създадено от облеклото е важно, за да провокира последващ контакт и опознаване. За щастие, в наши дни е много лесно да се сдобиете с прекрасни дрехи за официални поводи, макар и с ограничен бюджет. В България се появяват все повече вериги или малки магазини за облекло втора употреба, които предлагат ризи, поли, костюми и официални рокли втора ръка.

Много хора все още са скептично настроени спрямо пазаруването на употребявани дрехи за специални поводи, но пазарът все повече се разраства и предлагането на почти нови, добре запазени или официални дрехи с леки фабрични дефекти все повече се увеличава. Ето част от типовете официални дрехи, които могат да се открият най-често, като някои от тях могат да бъдат открити в онлайн магазини за дрехи втора употреба:

1. Рокли втора ръка за официални вечери. В повечето малки бутици за дрехи втора употреба може да намерите рокли за всякакъв повод: за кръщене, за тематично коледно парти, за официална вечеря в популярен ресторант, за изискан коктейл и т.н. Големите вериги магазини за употребявано облекло от друга страна също са добре заредени. Те имат отделни секции за рокли втора употреба, където бихте могли да откриете още по-голямо разнообразие от модели, десени, и материи, произведени от световноизвестни брандове.

2. Булчински рокли втора ръка. За съжаление не много магазини за употребявано официално облекло предлагат сватбени рокли втора ръка. А именно такава рокля би била един отличен начин за спестяване на пари при организиране на ниско бюджетна сватба. Най-добре е да се ориентирате към големите вериги за дрехи втора употреба. Дори и моделите, които се предлагат да не са ваш размер, много по-лесно бихте могли да преправите една булчинска рокля втора ръка, отколкото да шиете нова такава. А разликата в цената определено си заслужава. Така бихте могли да пренасочите средствата, които спестите към организацията на празненството.

3. Бални рокли втора ръка. Ако искате детето ви да бъде неотразимо в този специален ден, но не разполагате с достатъчно средства, за да си позволите дизайнерска рокля или личен шивач, то бутиците за втора употреба са мястото, където можете да откриете решение за вашите проблеми. Често в тях се предлагат абитуриентски рокли втора ръка в перфектно състояние. Повечето такива дрехи се внасят от Англия, Германия, САЩ и Канада, а изработката им е изключително фина, с внимание към детайла. Дантели, пайети, нежни шевици и тънка коприна – всичко това на достъпни цени. Ако изберете рокля втора ръка за бала на вашето дете, то вие бихте могли да отделите много повече средства за техните аксесоари, грим, прическа и екскурзия.

4. Елегантни ризи, сака, панталони или цели мъжки маркови дрехи втора ръка. Освен артикули за жени, магазините за облекло втора ръка предлагат и дрехи за мъже. Макар и често изборът да не е толкова разнообразен, както за жените, то все пак могат да бъдат открити истински дизайнерски находки на неподозирано ниски цени. Някой от тях често се оказват нови, с фабричните си етикети. Най-често предлаганите мъжки артикули в такива магазини си остават ризите и елегантните сака. Някои планинари или ловджии намират военни дрехи втора ръка също. Тук качеството е много високо е цената значително по-ниска от това, което се предлага в останалите магазини.

5. Пердета втора ръка – в много от магазините за втора употреба могат да се видят и употребявани пердета и покривки. Често това са малко или неизползвани текстилни артикули, които имат уникален дизайн. Това често ги прави предпочитани. Добрата цена също допринася за търсенето.

Можете да се похвалите с елегантен външен вид и изискан имидж, ако се доверите на магазините за дрехи втора ръка. Не се колебайте да станете техен редовен клиент! Те ще ви позволят да се чувствате изискани и уникални, без да нарушавате баланса в месечния си бюджет.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!