≡ Menu

Евтини идеи за малката тераса

В днешно време все повече хора се спират на маломерните апартаменти. Това става или поради липса на място това обикновено е характерно за големите пренаселени градове. Друга причина може да е липсата на средства просто обикновения човек трудно може да си позволи твърде голямо и скъпо жилище. Други хора пък просто така им харесва. Вариантите са много.

По правило, когато жилището е малко малка е и терасата. Твърде редки са случаите , в които малки жилища разполагат с голяма тераса. Това е малко място, но с някои добри идеи може да се превърне в доста уютно и приятно място. Преди да направите каквото и да е ще нужно терасата да се почисти.

Ако с времето сте насъбрали какви ли не ненужни вещи там ще са наложи да се доверите на услугите на хората от извозва и почистване жилища. Те ще ви освободят от всичко не нужно и то бързо и лесно без да се тормозите и затруднявате вие. Почистената вече тераса може да аранжирате сами.

Ето и няколко идеи за това. Първото което трябва да прецените какво точно искате. Може на терасата да направите кът с масичка и удобно кресло, в което да си почивате от напрегнатото ежедневие.

Масичката не е нежно да е обемиста и голяма, а просто малка и практична. Необходимо ви е място колкото да поставите една чаша и книга например. За тази цел не е нужно непременно да купувате маса.

Ако се поразровите малко на село например може да намерите някоя стара маса, която да поосвежите и да се превърне в идеалната мебел за вашата тераса. Може да я минете с шкурка и после да я лакирате ако масата е дървена това е добро решение.

Ако пък това не ви хареса спокойно може да я боядисате в желания от вас цвят. Ще стане хем красиво хем уникално. Креслото също може да не ново ако вече имате такова. Ако е от стара холна гарнитура също може да се поосвежи. Вариант е просто да се почисти дамаската или да се претапицира.

Дамаската вие може сами да изберете само изработката да оставите в ръцете на професионалните тапицери.

В моменти ида много фирми от типа на фирмите за ремонти и извозване на стари мебели, които ще се справят лесно със задачата. Така вие ще получите чисто нова мебел по ваш избор и вкус.

Едно свежо боядисване на терасата също ще е в полза и така ще можете да съчетаете цветовете и да си създадете уют. Както виждате не е кой знае какво, няма да ви струва скъпо, но в същото време ще си създадете едно прекрасно място на което можете да почетете книга. Да си починете да изпиете чаша кафе или пък вино или просто да релаксирате.

Супер е нали? А сега, пожелавам успех на всички в подобни начинания!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!