≡ Menu

Екзотични дестинации за вълнуваща ваканция

Пътуването и това какъв вид да бъде то до голяма степен е отражение на характера на човека. Има хора, които традиционно посещават едни и същи места и отказват да помислят за нови дестинации за своята почивка, както и такива, които обичат и предпочитат разнообразието. Има хора, които обичат условията, предлагани от луксозните хотели и не биха се примирили с по-ниска категория хотел, както и такива, на които им е безразлично дали ще спят в хостел, палатка или дори под открито небе, само и само да успеят да посетят желаната от тях дестинация. Има хора, които не биха пътували в нищо друго, освен в бизнес-класа на самолетите, както и такива, за които не е проблем и дори е много по-вълнуващо придвижването с влак, на автостоп или на велосипед.

Повечето хора обаче се ориентират към пътувания, които са добре обезпечени с редовни полети и атрактвини цени на самолетните билети от страна на авиокомпаниите и добре познати и предпочитани дестинации, но има и екзотични места, чието посещение би направило ваканцията ни наистина неповторима.

Къде можем да отидем

Перу е една от страните на южноамериканския континент и древна столица на инките, и е известна с това, че привлича за посетители приключенски ориентираните туристи. Необходима е добра физическа подготовка за преодоляване на стръмните планински склонове и използването на услугите на местни водачи, за да се достигне до древните градове на инките и да се опознае тяхната култура. Общуването с местните водачи и хамали пък допринася за по-близкото вникване в душевността на тамошните хора.

Антарктида, представляваща несекващ интерес за учени и изследователи, вече не е недостъпна за туристите. Желаещите да посетят Антарктида могат да се присъединят към експедицията, чийто старт е в Ушуая, Аржентина. Така те ще имат възможността да наблюдават величествените ледници, колониите пингвини, уникалната природа.

Любителите на фауната и екзотиката ще направят добър избор, ако посетят националния парк Серенгети в Танзания, където могат да се насладят на истинско сливане с живота на дивата природа. Интересен за посещение е и вулканът Нгоронгоро, разположен на площ от 260 кв.м., едно от природните чудеса, което предлага възможността да видите голямо многообразие от дивия животински свят в естествена среда.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!