≡ Menu

Запълнете времето си с игра на шах

Седнете пред шахматната дъска, разделена на шестдесет и четири квадратчета, за да покажете, че сте истински боец готов за престижни шахматни подвизи. Това е вечната игра, която кара милиони хора по целият свят да будуват само и само да матират противниците си.

Общо за правилата на играта

Дъската е разделена на шестдесет и четири квадрата, от които тридесет и два тъмни и тридесет и две светли. Двама играчи застават един срещу друг, като на всеки се полагат осем пешки, два топа, два офицера, два коня, една царица и един цар. Идеята при играта на шах е да “поробите” царят на противника, с което вие сте постигнал така наречения мат или победа. В шаха съществуват най-различни ходове, с които вие може да плените противниковия цар. Разбира се всичко трябва да бъде добре премислено и да се действа прецизно.

Подробности за шахмата

Шахът датира още от 15-ти век, като преминава през няколко смени на правилата. Три века по-късно той се развива силно в Европа и печели все повече последователи. Освен, че се играе от двама човека и изисква стратегическо мислене от ваша страна, шахът може да бъде с продължителност от само една минута до цели седем часа. Може да пуснете и онлайн игра Класически шах за да се подготвите за реалните подвизи срещу дъската.

Популярност на шахмата

Днес шахът е смятан за спорт и се радва на огромна популярност както сред мъжкият, така и сред женският пол. Съществуват най-различни варианти на шах в интернет. Вие можете да играете играта както срещу компютъра така и срещу жив опонент в мрежата.

Ако искате една наистина добра игра на шах то вижте нашето предложение в актуалната ни статия и изкарайте незабравими минути разчитайки на хитрите тактики и стратегии, които ще изберете за да вземете победата от вашият опонент. Пожелаваме ви приятни минути с класическия шах и вярваме във вашия успех.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!