≡ Menu

Сувенирите – от подарък за спомен до рекламно средство

Първоначално сувенирите са били направени с цел да навяват спомени на притежателя им от местата, които е посетил, но с течение на времето предназначението на сувенирите коренно се променя. На днешно време сувенирите, освен, че се купуват за спомен, те са мощен маркетингов инструмент за всяка фирма, която иска да се наложи на пазара. Рекламните сувенири са неизменна част от рекламната кампания на всяка фирма, която иска да промотира или утвърди вече наложен на пазара продукт или услуга.

Рекламните сувенири могат да бъдат шапки, тениски, тефтери, химикалки, ключодържатели или други дребни рекламни подаръци и сувенири. Съществуват и други видове рекламни сувенири, това са така наречените луксозни сувенири, които се подаряват на отбрани клиенти и бизнес партньори, с цел да се запазят или подобрят бизнес взаимоотношенията между тях. Обикновените, така наречените масови сувенири се използват за привличането на нови клиенти, това обикновено са шапки, тениски или ключодържатели, които са брандирани с логото или мотото на фирмата.

Съвсем нормално, с оглед все по-масовото използване на сувенири за реклама, е появяването на десетки нови фирми, които произвеждат рекламни материали и сувенири. Фирмите се надпреварват да предлагат оферти за изработването на рекламни подаръци, коя от коя по-атрактивна.

Някои от по-старите рекламни агенции дори предлагат изработването на сувенири онлайн чрез съвременен софтуер, който е интегриран на сайта на фирмата и е достъпен само за регистрирани потребители. С негова помощ, фирмата може да изготви своите сувенири онлайн и да ги направи по собствен вкус и предпочитания.

Естествено, че дори след интегрирането на тази система за създаване на сувенири онлайн, рекламните агенции продължават да предлагат на клиентите си и изработване на уникални сувенири от професионален екип дизайнери и художници, които работят във фирмата, но разбира се на значително по-висока цена.

По-големите фирми имат собствени отдели, които се занимават с маркетинга и рекламата на фирмата, като дори гигантите на пазара като Кока Кола, Пепси и други имат собствени рекламни агенции, в които произвеждат рекламните си сувенири, докато средни и по-малки фирми на пазара се доверяват на някоя рекламна агенция, която да планира и ръководи успешно рекламната кампания на фирмата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!