≡ Menu

Защо времето за работа на нашите лаптоп батерии постоянно намаляват

Забелязали ли сте, че след около една година използване лаптопите ни техните лаптоп батерии започват да губят своя капацитет и издържат все по-малко време в режим на работа. Почти сигурен съм, че всеки се е сблъсквал с този проблем.

Да вземем за пример батерии за лаптоп DELL. Много от собствениците на лаптопи приемат за нормално, че дори само след половин година, нейният заряд вече не е същият, а никой не си задава въпроса: „Защо намалява производителността на лаптопа?“ Тук ще ви дам повече информация за този феномен свързан с намаляващият живот и капацитет на лаптоп батериите.

Като цяло, батериите са компонент който има саморазряд и това е трудно да се преодолее. По време на използването и съхранението на батериите в тях постоянно се извършват химически реакции. Това води до постепенното намаляване на живота на батерията и така и капацитета и намалява.

Понякога при неправилно използване самата батерия може да корозира и върху металните и части се получават бели петна с материал подобен на прах. Това е така, защото между положителният и отрицателният полюс се получава неправилна реакция и оттам идва и окислението на батерията и значителното намаляване на живота и.

Повечето лаптоп батерии са съставени от 6 клетки, които представляват 6 отделни батерии. Те са свързани и така се получава една електрическа верига. Ако всяка една работи правилно, то тогава и целостта на веригата ще бъда запазена, а капацитета ще бъде висок.

Затова трябва редовно да калибрирате батериите за да могат да работят в синхрон и да продължат да ви служат поне колкото е оказано от производителя им.

Вижте повече в интернет за подмоделите и цените на батерии за лаптоп Dell.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!