≡ Menu

Незабравими детски песни

Детска, забавна, весела и безкрайно, безкрайно любима мелодия. Детската песен е страшно мила, тиха или по ритмична, тя създава забава, утеха, спокойствие. Как служи детската песен?!:

  • За да укроти малчугана ни нощем;
  • За да направи доволен, отдалечи и само да заинтригува детето, ако е разтревожено;
  • За да направи средата приятна да я предразположи, за нещо, което ще идва;
  • За да създаде тържеството по-тържествен, изпълнен нежност и чувственост.

Някой детски песни са бавни, мирни и чувствени за приспиване, и бързи и хармонични. Текстовете също са подбрани. В детски песни винаги текста е качествено подбран така, че да се усвоява бързо от бебето. Сред популярните са песничките, които сме слушали от най-ранна детска възраст като „Мила моя мамо”, „Зайченцето Бяло”, „Аз съм Сънчо”, минем през песничките за даден повод за определен празник: „Мартенички”, „Зеленчуци, който не яде”, „Аз имам две ръчички”, „Мечо готви се за сън” и хиляди други посветени за семейството, за животните, за морето, дъгата, родината, за това кога и как е нужно или не е нужно да вършат малките деца.

Детските песнички са сътворени с възпитателна и поучителна мисия. И те както разказите поучават децата да имат разлика между хубавото и злото, да живеят в хармония и радост. Още от детската градина в ежедневната програма на децата са включени детски песнички, които са начало и завършва денят им.

Детските песнички почти винаги са свързани с танци, по-точно движения, които да възпитават децата да комбинират текста в единство с това, което правят с ръцете и крачетата си.

Песничките, които изпълняват малчуганите в бебешка възраст са съкратени, римуващи се стихчета, които лесно да се запомнят и изтананикат.

На по-горен етап от възрастта песничките стават по-богати, стилни и смислени. Детската песен се пее от много години и е едно от нещата, които се запазват сред всички поколения.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!